Home / christenunie ommen vraagt aandacht voor ouderen

christenunie ommen vraagt aandacht voor ouderen

De ChristenUnie overhandigt het eerste exemplaar van het manifest tijdens een bezoek aan Oldenhaghen aan vertegenwoordigers van het Senioren Platform Ommen, de ouderenbond PCOB en de locatiemanager van de Oldenhaghen.

In het manifest vraagt de partij aandacht voor de groeiende groep ouderen in Ommen en de noodzaak om daar in het beleid specifiek aandacht aan te schenken. Zo wil de ChristenUnie dat Ommen zich laat kennen als een dementievriendelijke gemeente. Er moet voldoende tijdelijke tussenopvang voor ouderen zijn om het verblijf tussen ziekenhuis en terug naar eigen huis te kunnen overbruggen. Ook de dagopvang- en besteding van ouderen vraagt aandacht. Die dagopvang moet sneller mogelijk worden.

De ChristenUnie ziet eenzaamheid als een van de majeure vraagstukken bij ouderen voor de komende jaren. Aanpak van eenzaamheid bijvoorbeeld vanwege een wegvallend netwerk vraagt structureel aandacht vanuit de Ommer samenleving. De partij wil dat dat een speerpunt wordt in het beleid.

Lees ook

Luisterend over de natuurbegraafplaats

(Advertorial) OMMEN – Het knorrende geluid van de houtsnip in het bos, de verre roep …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.