Home / christenunie ommen maakt zich zorgen om verkeersveiligheid op beerzerhaar

christenunie ommen maakt zich zorgen om verkeersveiligheid op beerzerhaar

De school had zich gemeld bij de ChristenUnie in het kader van de actie ‘verkeersveiligheid voor kinderen’. De ChristenUnie vraagt daar deze week aandacht voor en sluit de actie zaterdag a.s. met een campagnefietstocht langs verkeersonveilige fietsplekken in Ommen af.

Fietsveiligheid in het algemeen en voor schoolkinderen speciaal vraagt aandacht in het verkeersbeleid vindt de ChristenUnie. In de nieuwe raadsperiode zal de fractie daar aandacht voor blijven vragen.

‘De Beerzerhaar is een smalle doorgaande weg die veel door werkverkeer richting Hardenberg wordt gebruikt”, aldus de verkeersouders van De Schakel. “Over het algemeen wordt er veel te hard gereden en op snelheid wordt weinig gehandhaafd.” De school en de ouders vragen daar aandacht voor. Bovendien is de kruising op de Kloosterdijk een onveilige fietsoversteek. Kinderen uit Mariënberg zijn slecht zichtbaar voor automobilisten en de fietsoversteek vanaf de kant van de Beerzerhaar is sowieso onoverzichtelijk en onduidelijk.

De verkeersouders van De Schakel pleitten voor een duidelijke fietsoversteekplaats, die zowel voor de fiets als de automobilisten helder is.

Lees ook

‘Samen voor Gezond Gewicht in het Vechtdal’

48 organisaties zetten handtekening onder het convenant REGIO – Woensdag 15 september zetten 48 organisaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.