cda ommen gaat voor leefbaar platteland

  Ommenaren kwamen tijdens het bezoek van Tweede Kamerlid Maurits von Martels aan het woord. Zo vertelde Vechtdalkok Johan Drenth over Vechtdal producten – kijken, ruiken, proeven en beleven, het eigen keurmerk als Vechtdal producten en de samenwerking daarin. Marjolijn Rhee bracht het noaberschap op een persoonlijke en natuurlijke manier naar voren. Rhee heeft een bezoekerscentrum opgericht bij de Besthmenermolen. “Ik probeer mensen hiermee uit de eenzaamheid te trekken en laagdrempelige ontmoeting te stimuleren”, vertelt de initiatiefneemster van het centrum. Ook heeft de afgelopen jaren haar betrokkenheid en bevlogenheid voor Ommen laten zien door haar website natuurlijkommen.nl. Het belang van onderlinge ontmoeting en ontmoetingsplekken om zodoende onder andere eenzaamheid tegen te gaan komt ook terug in het verkiezingsprogramma van het CDA.

  Von Martels prees de initiatieven van de Ommenaren. “Het CDA is een partij van de samenleving en heeft oog voor dit soort initiatieven”, aldus het Tweede Kamerlid. Maar ook verkeer en asbest en een leefbaar platteland kwamen tijdens dit werkbezoek aan de orde. Met het Tweede Kamerlid werd daartoe onder andere een kijkje op de Vechtbrug genomen en werd de problematiek aldaar besproken. Het werkbezoek van Von Martels sluit ook mooi aan op het initiatiefvoorstel dat de CDA fractie 7 maart in de Provinciale Staten Overijssel heeft ingediend over de toekomst van het platteland. CDA Overijssel geeft aan dat het belangrijk is in de samenwerking tussen verschillende partijen over de grenzen van bevoegdheden en overheden heen te kijken. Het voorstel is om in drie Overijsselse dorpen concreet aan de slag te gaan en daarvoor personele en financiële capaciteit beschikbaar te stellen. CDA Ommen wil graag (als het initiatiefvoorstel wordt aangenomen) een van de pilots plaats laten vinden in Ommen. Hierin willen we graag naast wonen meerdere aspecten van leefbaarheid integreren zoals asbestverwijdering en zonnepanelen of andere vormen van duurzame energie. Ook CDA Dalfsen was enthousiast over het initiatiefvoorstel van CDA Overijssel en zet in op een leefbaar platteland.

  Inwoners van Ommen konden bij Tante Pos hun vragen aan Von Martels kwijt over asbest. “Als we in dit tempo doorgaan, gaan we 2024 niet halen”, aldus Von Martels over de termijn waarop asbest van daken dient te zijn verwijderd. Het Tweede Kamerlid is van mening dat het Rijk ondersteunend zou moeten zijn van lokale initiatieven. Von Martels spoorde de aanwezigen aan om zelf met initiatieven te komen. Annelies Bakelaar, lijsttrekker van CDA Ommen, stelde voor met een actieplan te komen tot het opzetten van een brede coöperatie, waarin banken, fondsen, ondernemers en particulieren samenwerken en elkaar zo financieel steunen in de verwijdering van asbest.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.