Home / cbs het kompas helpt met beplanting petersweg tijdens nationale boomfeestdag

cbs het kompas helpt met beplanting petersweg tijdens nationale boomfeestdag

De leerlingen vertrokken op de fiets naar het terrein aan de Petersweg om samen met de medewerkers van de buitendienst en wethouders Van Leeuwen en Uitslag de bomen en struiken in de grond te zetten. “Het is een mooi initiatief om kinderen op deze manier kennis te laten maken met de biodiversiteit en de leefomgeving van bijen, vlinders en vogels”, vertelt wethouder Van Leeuwen. Wethouder Uitslag vult aan: “Na de zomervakantie gaan de kinderen het eindresultaat met elkaar bekijken. Hopelijk zien we dan allerlei vlinders, bijen en vogels genieten van de nieuwe aanplant”. Als dank hebben alle kinderen een vlinderstruik mee naar huis gekregen om de biodiversiteit door heel Nieuwleusen te verspreiden. Een ingelijste oorkonde om deze dag te memoreren werd uitgereikt door de wethouders aan meester Arjan.

Voorafgaand aan de werkzaamheden werd op school eerst uitleg gegeven over het bijenvriendelijke beplantingsplan en het belang van biodiversiteit voor de flora en fauna. Het plan is opgesteld met inbreng van de bijenhoudersvereniging. Imkers Bos en Stegerman gaven ook nog een nadere toelichting.

Biodiversiteit
De beplanting bij de Petersweg is onderdeel van het beplantingsplan, dat gebaseerd is op het idee van ‘stepping stones’. Dit betekent dat kleine gebiedjes, zoals de Petersweg, dienen als tijdelijke verblijfplaats voor diersoorten die aan het migreren zijn van het ene naar het andere kerngebied. Ook de Jagtlusterallee wordt zo’n kerngebied waar diersoorten heen kunnen trekken. In het najaar wordt langs het fietspad een lintbeplanting aangelegd met allerlei heesters en bomen en wordt er bloemenzaad gezaaid. Dit trekt dieren aan zoals bijen, torretjes, sluipwespen en vlinders. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk verschillende bloei komt voor het hele seizoen.

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.