c b s de zaaier organiseerde goede doelen markt

  In december 2017 had de school diverse goede doelen voorgesteld. Deze werden tijdens een presentatie aan ouders en kinderen vertoond. Uiteindelijk werden er twee charitatieve instellingen aangewezen waarvoor de leerlingen van alle groepen iedere maandag geld mogen meenemen naar school.

  René Kids Centre
  Het René Kids Centre is een initiatief van oud-schaatser René Ruitenberg. Hij wil kansarme kinderen in Namibië de mogelijkheid bieden een redelijk bestaan op te bouwen. Het René Kids Centre wil kinderen in Rehoboth’s armste wijk hoop geven en helpen ontsnappen aan een uitzichtloos bestaan. Scholing, sport en werkgelegenheidsprojecten zijn de manieren om hoop echt in praktijk te brengen. De kinderen kunnen in het René Kids Centre naar school en ze organiseren de Kidsclub en sportevenementen. Het centrum heeft tevens een agrarische project opgestart. Het geeft kinderen en jongeren iets om voor op te staan, iets om voor te leven, iets om aan te bouwen.

  WNF
  Het Wereld Natuurfonds probeert de meest bedreigde diersoorten die op de ‘Rode Lijst’ van IUCN staan te beschermen, zoals de tijger, olifant, neushoorn, reuzenpanda, mensapen en rivierdolfijnen. Niet alleen dieren worden bedreigd, ook hun leefgebied staat onder druk, door bijvoorbeeld houtkap, dammen of smeltend ijs. Het WNF beschermt de natuur in samenwerking met partners, overheden, onderzoeksinstellingen, bedrijven en lokale gemeenschappen. De WNF-Rangers voeren vanaf maart t/m juni actie voor de prachtige tijger. Op dit moment leven er nog maar 3900 tijgers in het wild. Hun leefgebied wordt steeds kleiner. Ook onze school kan met een financiële bijdrage de tijger helpen.
  De markt bestond uit de verkoop van eigen gemaakte producten als cupcakes, kniepertjes, sandwiches, en koffie, thee en ranja. Daarnaast werden er eigen gemaakte armbandjes, oorbellen en haarknipjes verkocht. Er werden diverse spelletjes georganiseerd, zoals: spek happen, blik gooien, quiz, bingo, een parcours met hindernissen en een heuse grabbelton. Als hoogtepunt van de markt konden kinderen een ponyrit maken over het plein.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.