Home / bomenkap jagtlusterallee begonnen

bomenkap jagtlusterallee begonnen

Dat meldt RTV Oost.

Overigens kan het zijn dat er nog meer bomen tegen de vlakte gaan: in een aantal bomen is een rups aangetroffen die de boom van binnenuit opvreet. Als bomen te erg aangetast zijn, gaan ook die tegen de grond.

De inrichting van de Jagtlusterallee is niet onomstreden. Ondernemers op het bedrijventerrein in Nieuwleusen wilden dat de weg ingericht zou worden als volledige tachtig kilometerweg, waardoor alle bomen zouden moeten wijken.

Omwonenden kwamen daartegen in het verweer, zamelden ruim 1.600 handtekeningen in en haalden de lokale politici over: het grootste deel van de bomen mag blijven staan en op de nieuwe Jagtlusterallee geldt vanaf eind dit jaar een 60-kilometer regime. Door de bomenkap is de weg de komende twee weken dicht.

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/ouLoboQ1zi0″]

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.