Home / boek van de week de sneeuwengel

boek van de week de sneeuwengel

In de jaren zestig van de vorige eeuw kan Cressida Fellbridge niet erg van haar bevoorrechte positie in een rijk Londens gezin genieten. Een dominante vader en een ziekelijke moeder beperken haar enorm in haar vrijheid. Toch probeert ze eruit te breken. Ze gaat vrijwillig aan de slag op een middelbare school maar helaas is dat geen succes. Het tij keert pas als ze de kunstschilder Ralph Few leert kennen. Hij schildert haar portret, ze worden verliefd op elkaar, een onmogelijke liefde vanwege zijn vrouw Catherine. Samen vluchten Cressie en Ralph naar het buitenhuis van de Fellbridges op het platteland van Cumbria.

Bankroet
Ruim veertig jaar later komt Emily bijna om het leven bij een ernstig auto-ongeluk, haar man Will ligt ten gevolge daarvan in een diepe coma. De impact van het ongeluk is groot, nog groter is de schok die Emily krijgt als ze er achter komt dat Will enorme fouten heeft gemaakt bij zijn zakelijke keuzes. Hij heeft al hun geld geïnvesteerd in een hedgefonds waar hij zelf werkzaam was. Zijn zakenpartner heeft het fonds bewust op de fles laten gaan, geld weg, baan weg, met andere woorden Emily en Will zijn vrijwel bankroet. Emily staat er met haar twee jonge kinderen alleen voor als er van een notaris een brief komt dat een oude dame haar iets heeft nagelaten. Emily maakt een afspraak, ze verwacht dat ze iets kleins zal erven, een schilderij of zo, en is stomverbaasd als ze hoort dat het een huis met een flinke lap grond betreft. Ze vertrekt zo snel als kan naar haar nieuwe behuizing om een nieuw leven te beginnen. Maar het verleden laat zich niet zo makkelijk uitwissen, de geheimen van het huis en haar eigen grote geheim blijven haar leven bepalen.

Mysterieus
Lulu Taylor is na een studie Engelse literatuur als redacteur in de uitgeverswereld terecht gekomen. Na tien jaar begon het te kriebelen om zelf een roman te schrijven. Aanvankelijk waren dat romans over ‘the rich en famous’. Met haar gang naar een andere uitgever is ook haar genre veranderd. Nu richt ze zich meer op het mysterieuze met hier en daar een donker randje. ‘De sneeuwengel’ is dan ook een spannend boek vol geheimen en bijzondere verwikkelingen dat vierhonderd pagina’s lang weet te boeien.

Het boek ‘De sneeuwengel’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl 

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://www.boekvandeweek.blogspot.com/ 

Lees ook

Ontwerp Omgevingsvisie Dalfsen 1.0 nu in te zien

DALFSEN – Het eerste concept Omgevingsvisie van de gemeente Dalfsen is vanaf heden tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.