Home / boeiende avond met wim schippers over verantwoord boeren en verantwoord eten

boeiende avond met wim schippers over verantwoord boeren en verantwoord eten

Schippers richt zich in de eerste plaats op mensen die in en rond de landbouw werkzaam zijn, maar zijn boodschap daagt in feite ieder uit tot bezinning op eigen positie en verantwoordelijkheid. Hoe kunnen we het boeren in onze omgeving mogelijk maken om binnen gezonde grenzen te werken?

Na een studie landinrichting en twintig jaar landelijke ervaring in de natuur- en landschapszorg, volgde voor Wim Schippers het pionierswerk van de omvorming van de familieboerderij.
Anno nu is de Buytenhof van Rhoon een bloeiend boerenbedrijf, waar inmiddels de volgende generatie is aangetreden. In 2012 werd de boerderij verkozen tot meest toonaangevend multifunctioneel boerenbedrijf van ons land.

Na de boerderijperiode stelde Wim Schippers bedrijfsplannen op voor het Buitenland van Rhoon bij Rotterdam, met historische kansen voor stadsgericht boeren binnen coöperatief verband.
Momenteel werkt hij aan het gebruiksplan voor een biologische zoogkoeienhouderij in het beekdallandschap van NO-Twente. Naast zijn werk als auteur en adviseur is Schippers tegenwoordig een kleine boer in de Betuwe.
De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur

Lees ook

Rommelmarkt in de Bermerstraat

OMMEN – Tegen de trend van de leegstand in, zal het winkel-/horecapand Bermerstraat 13 opnieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.