Home / bloemen voor bijen actie voor scholen hardenberg

bloemen voor bijen actie voor scholen hardenberg

De bijen zijn erg belanrijk en dan niet alleen voor de honing, maar ook voor het bestuiven van de landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk, omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen.

In de landbouw ziet de gemeente monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen een handje te helpen, kunnen basisscholen en BSO’s uit de gemeente Hardenberg meedoen met de Bloemen voor Bijen-actie van De Koppel en Natuur en Milieu Overijssel.

Aanmelden
Scholen en BSO’s uit de gemeente Hardenberg kunnen zich tot maandag 12 maart opgeven voor deze actie via NME@natuurenmilieuoverijssel.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met Annelies van der Blij via bovenstaand e-mailadres of 038-4250960. Deelnemende scholen krijgen er ook een leuke lesbrief bij!

Lees ook

WijZ zet de bloemetjes buiten in Ommen-Zuid

WijZ welzijn ontmoet graag de inwoners van Ommen. De opbouwwerkers starten daarom met het wijkproject …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.