bijeenkomst over racisme in trefkoele

  Niemand wil gediscrimineerd worden en niemand wil beschuldigd worden van discriminatie. En toch gebeurt het. In Zwolle is er tumult ontstaan over de opstelling van mensen in de levende kerststal 2017. Werd daar gediscrimineerd door mensen, die niet religieus zijn of religieus opgevoed ,geen prominente plek te geven in de stal. Dat wordt nu onderzocht.

  De bekende rapper Typhoon werd in 2016 staande gehouden vanwege de combinatie van de leeftijd, de dure auto en de huidskleur, aldus een politiewoordvoerder. Etnisch profileren wordt dit genoemd.

  Discriminatie is een ingewikkeld begrip. En werken, zonder dat je het doorhebt, stereotype denkbeelden of aannames door in hoe je iemand beoordeelt of tegemoet treedt. Mensen geven verschillende betekenissen aan dit woord, en beoordelen zij situaties en opmerkingen verschillend. Wat de een grappig vindt, kan voor een ander denigrerend of kwetsend zijn. Door de uiteenlopende opvattingen en het taboe dat op discriminatie ligt, is het moeilijk te herkennen en lastig bespreekbaar te maken. Brigit Megens, regio coördinator bij Amnesty International Nederland, gaat hierover in gesprek.

  In ’t Denk-Gelag, opererend, onder de koepel van Saam Welzijn, kunnen bezoekers hierover ongedwongen van gedachten wisselen. Iedereen is weer van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Napraten kan altijd. Daar staat het Denk-Gelag om bekend. Het is de laatste Denk-Gelagbijeenkomst en daarom pakt de organisatie uit. Voor de aanwezigen is er na afloop een bijzondere bierproeverij van de ambachtelijke Vechtdal Brouwerij met Frans Lenferink.

  De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Voor informatie: Tineke de Vries, tel.: 06-25363195

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.