Home / bas nijhuis en sierd de vos brengen de lach terug bij ovc 21

bas nijhuis en sierd de vos brengen de lach terug bij ovc 21

De uittocht van afzwaaiers en de introductie van de nieuwkomers vormde het begin van een druk bezochte en uiterst vermakelijke avond boordevol smeuïge anekdotes en ondeugende voetbalhumor. Het binnenharken van Nijhuis en De Vos was de laatste daad van het uittredende drietal en wederom was het bingo. In navolging van sportcoryfeeën als Erik Hulzebosch, Wim Kieft, Johnny Rep, Roelof Luinge, Ron Jans en niet te vergeten ‘de Snor’, oftewel Johan Derksen en René van der Gijp vielen ook de laatste twee sprekers perfect in het pulletje bij de voetballers en sponsors van OVC ‘21. En met Bert van Losser was een geroutineerde en perfecte aangever ingehuurd.

Vanaf de eerste seconde was het duidelijk dat het geen serene avond vol bezinning en kalmte ging worden. Gespreksleider Van Losser zal zelden zijn centjes zo makkelijk verdiend hebben. De introductie was nog niet afgelopen of Nijhuis reageerde al. “Eindelijk applaus, dat ben ik niet gewend.” En met een knipoog naar de aanwezige Jan Smit, “zelfs niet bij Heracles.” De onbezoldigde ex-voorzitter, nu in dienst van de voetbalbond kon er om glimlachen, maar weigerde te happen.

Voetbalhumor staat bekend als nogal plat en de als eigenwijs staande leidsman uit Haaksbergen besloot dat beeld direct te bevestigen. “Meestal word ik uitgefloten of uitgejouwd. Dan is het van Nijhuis, Nijhuis, je moeder is een hoer!” Als zo’n heel stadion dat gilt, ga je toch denken dat er misschien toch een kern van waarheid in zit. Ik heb haar gevraagd, maar ze heeft met kracht ontkent.”

“Ach ja”, vulde gesprekspartner De Vos aan. “Bas is een aparte en meermaals door scheidsrechtersbaas Dick van Egmond op de vingers getikt dat ie te weinig fluit, maar dat is zijn stijl. Hij houdt van mannelijk voetbal. Incasseren, niet zeuren. Van Egmond had een andere manier van fluiten. Dat beviel ook niet iedereen. Dan zong zo’n stadion, Egmond in zee, Egmond in zee, Egmond, Egmond, Egmond in zééé!”

Van Losser wist Nijhuis nog een pikant geheimpje te ontfutselen. De grootste zeurzak in de voetballerij? Luuk de Jong. “En maar klagen en zaniken om een strafschop, net zo lang tot ik ‘m geel geef. Elke keer is het raak. Tot ik het een keer zo zat was en zei: ach joh, wat nou strafschop? Je schiet ‘m er toch niet in. Was ie kwaad. Ja, kom op zeg, geven en nemen.”

De Vos en Nijhuis, het pakte uit tot een perfecte combinatie, een soort Koot en Bie op voetbalgebied. En zo bleef de lach regelmatig doorklinken in gebouw De Spil, terwijl de prethaak continu in de neerwaartse stand hing. Want ach ja, kletsen en luisteren maakt dorstig. En zo deden oude bekenden er nog maar eens eentje op het weerzien en werden her en der nieuwe contacten opgedaan en beklonken. De witte donderdag bij OVC ’21 is uitgegroeid tot een begrip!

Lees ook

Aanvragen mantelzorgwaardering 2021

Gemeente Dalfsen waardeert inzet van de mantelzorgers met ‘Mantelzorgwaardering 2021’ DALFSEN – De gemeente Dalfsen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.