anke bosma blij dat ik nog leef

  Anke heeft borstkanker overleefd maar er zijn uitzaaiingen in haar botten en hoofd ontdekt. En zij hoopt nu mensen te ontmoeten die ook tegen de eindigheid van het leven aankijken.

  “Ik heb mensen begeleid die kanker hebben ontmoet op hun levenspad. Als ervaringsdeskundige weet ik dat kanker ongelofelijk veel in je kan losmaken. Ik hielp hen dit helder in zicht te krijgen en zo is In-Zicht – coaching bij kanker ontstaan. Ik gun ieder mens dat je jezelf mag ontmoeten, dat je mag ontdekken wie je werkelijk bent. Waarom je (nog) leeft. Helemaal als je niet lang meer hebt te leven!”

  Leven met de dood in het zicht is moeilijk, eenzaam en verdrietig. Allerlei vragen spoken door het hoofd over de tijd die nog rest. “Misschien wordt een bucketlist afgewerkt of heb je juist een hekel aan dat woord”, zegt Anke, “het vraagt moed om deze kant van het leven onder ogen te zien. Wat doe je, als je de dood in de ogen kijkt? Nu ik in deze ‘tussenruimte’ leef, tussen leven en dood, wil ik nog van betekenis zijn voor anderen die uitgezaaide kanker hebben.

  Want het is goed om mensen te ontmoeten die begrijpen wat je meemaakt, die op dezelfde plek zijn. Dan is er even geen kloof van onbegrip of een kloof tussen ‘ziekte’ en ‘normaal’. Soms willen mensen niet geconfronteerd willen worden met ziekte, pijn en verdriet. Liever zien ze een mooie ‘Facebook’-kant maar deze kant van het leven is ook realiteit. Wandel niet om de dood heen maar durf de confrontatie aan te gaan met jezelf: wie ben ik en waarom leef ik (nog)? Jouw leven, hoe kort ook, is waardevol!”

  De ontmoetingen ‘Blij dat ik nog leef?!’ zijn bedoeld voor mensen jonger dan 55 jaar met uitgezaaide kanker. Op donderdag 29 maart, 12 april en 26 april van 9.30 uur – 11.30 uur: Koepelallee 4, 7722KT Dalfsen. Kosten 30 euro, de begeleiding wordt verzorgd door Anke Bosma.
  Informatie en aanmelding: Anke Bosma, info@in-zichtbijkanker.nl, telefoon: 06 30701402. www.in-zichtbijkanker.nl.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.