wintermarathon bikkelen op de mountainbike

  Foto: Annet Van Raalten

  Al de hele week hadden de rijders aan de lager wordende temperaturen kunnen wennen. Vele laagjes kleding, handschoenen en mutsen waren nodig om het lijf bij deze temperaturen warm te houden. Het mocht de rijders niet deren. Met een lekker zonnetje en verder perfecte omstandigheden kon de tocht worden volbracht.

  Zo’n 840 mountainbikers trotseerden de vele heuvels die de route door het Sallandse Heuvellandschap te bieden heeft. De deelnemers roemden de mooie route, het aantal klimkilometers en de uitstekende verzorging. Het is dan ook niet voor niets dat de NTFU deze tocht beoordeeld als topevenement met een 3 sterren kwalificatie.

  In totaal kon er drie afstanden worden gereden: 55, 75 en 100+ kilometer. De kortste afstand voerde de rijders over de Lemelerberg richting Besthmenerberg naar Junne en van daaruit terug door Beerze en opnieuw door het gebied rondom de Besthmenerberg en de Lemelerberg richting Lemelerveld. Een prachtige route die de mooiste plekjes van dit gebied heeft aangedaan.

  De deelnemers die hadden gekozen voor de 100 kilometer lange tocht konden hun hart helemaal ophalen. Zij fietsten vanaf de tweede doorkomst op de Besthmenerberg via Hancate naar Hellendoorn. Het inmiddels vermoeide lijf kon bij de verzorgingspost bij Activiteitencentrum De Wilgenweard van nieuwe energie worden voorzien voor de laatste loodzware kilometers door de prachtige omgeving rond Hellendoorn.

  Rond half 4 waren alle deelnemers terug gekeerd bij Sportpark Heidepark in Lemelerveld. Daar kon men zich tegoed doen aan een heerlijke kop snert.

  Volgend jaar zal de WinterMarathon worden verreden op zondag 24 februari 2019. Kijk voor meer informatie op www.wintermarathon.nl

   

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.