wie zijn de beste voorlezers van hardenberg

  Alle voorleeskampioenen zijn afkomstig uit groep 7 of 8 van basisscholen uit de gemeente Hardenberg. Zij lezen allen een fragment voor uit een zelf gekozen boek.

  Nadat de voorrondes op de verschillende scholen in oktober en november van het vorige jaar zijn gehouden, mogen de schoolwinnaars het nu tegen elkaar opnemen om voorleeskampioen van Hardenberg te worden. De meeste kinderen vinden het bijzonder spannend. Zij zullen worden bijgestaan door enthousiaste medeleerlingen, broertjes, zusjes, ouders opa’s en oma’s. De deelnemers worden volgens uniforme criteria beoordeeld door een deskundige jury.

  Uit elke ronde wordt één winnaar aangewezen, die Hardenberg gaat vertegenwoordigen in de regionale ronde, in De Carrousel in Ommen, op 8 maart. Daar gaan zij de strijd aan met kampioenen uit de gemeenten Ommen, Dalfsen en Twenterand.

  In dezelfde periode worden overal in de provincie Overijssel soortgelijke voorleeswedstrijden gehouden. Door het enthousiasme van de scholen en bibliotheken is er ook dit jaar weer een recordaantal deelnemers. Circa 450 schoolkampioenen uit heel Overijssel strijden om de eer om uiteindelijk dé Voorleeskampioen van Nederland te worden.

  De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al 25 jaar! Meer info over deze wedstrijd : www.denationalevoorleeswedstrijd.nl 

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.