Home / wethouder janssen bezoekt project baanbrekend landschap in hardenberg

wethouder janssen bezoekt project baanbrekend landschap in hardenberg

Baanbrekend Landschap
De deelnemers werken onder begeleiding vier dagen per week in het buitengebied van Hardenberg. Ze voeren natuur- en landschapsbeheer uit bij gemeenten en natuurorganisaties. Uitgangspunt is dat de deelnemers werk doen dat anders niet zou worden gedaan. Ze dragen daardoor direct bij aan de kwaliteit van het landschap van Hardenberg. “Het mooie van dit project is dat diverse deelnemers de afgelopen maanden zijn gegroeid. Het traject brengt de deelnemers een stap dichter naar de arbeidsmarkt én het project draagt bij aan een mooier buitengebied”, aldus wethouder Janssen.

Positief effect op gezondheid én het landschap
Het werken in het landschap heeft een positief effect op de deelnemers én ze worden tijdens het traject van vijf maanden gecoacht op hun werknemersvaardigheden. De deelnemers worden uitgedaagd om hun passie en ambitie helder te krijgen, ongeacht de branche waarin ze later mogelijk aan de slag gaan. Zij hebben diverse cursussen gevolgd waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt zijn vergroot. Deelnemer Bahabelom is vluchteling en woont twee jaar in Nederland: “Ik vind het heel leuk werk, want ik wil graag trekkerchauffeur worden. Het is ook heel goed voor mijn Nederlands om samen te werken.”

Brede samenwerking
Het project Baanbrekend Landschap komt voort uit een unieke samenwerking tussen de gemeente Hardenberg (afdeling Ruimtelijk Domein en het ATC Dienstenbedrijf), AOC Oost, Landschap Overijssel en het bedrijfsleven. Het project wordt mede gefinancierd door de provincie Overijssel.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.