Home / vv marienberg maakt zich op voor derby tegen kloosterhaar

vv marienberg maakt zich op voor derby tegen kloosterhaar

“Komende zaterdag reizen wij af naar Kloosterhaar waar op sportpark de Polderhoek aan de Sportstraat nummer 1 Voetbalvereniging Kloosterhaar onze gastheer zal zijn.

Weet het nog als de dag van morgen. Het was op een woensdagavond in het Belgische Hasselt. Om precies te zijn 24 januari jongstleden. De klok tikte langzaam naar 21.12 uur, Feyenoord speelde op dat moment tegen FC Utrecht, de lauwwarme zalm was net geconsumeerd en met enkele vakbroeders zat ik te wachten op het pièce de résistance van die avond in het restaurant van ons hotel. Namelijk een vakkundig gebraden ChateauBriand op een bedje van lookboter, knapperige ajuin en gesmoorde oesterzwammen. Moest denken aan mijn eigen slager die vroeger vaak zo’n heerlijk stukje rundvlees onder mijn snelbinders bond, nu ligt er soms wat onder de ruitenwissers van de VW Sharan met de vriendelijke en hartelijke groeten van leider Gerard! Dat is ook voetbal, dat is tevens Mariënberg.

Een trilling in de linkerbroekzak haalde mij pardoes uit mijn tijdelijke overpeinzing. Een onbekend nummer appte mij zachtjes wakker. Terwijl ik alleen maar bezig was met de eerstvolgende wedstrijd van ons eerste in Aadorp (die van 27 januari red.) was Marjon van Braam al met hele andere dingen bezig. Met notabene de onvervalste Kloosterderby tussen Kloosternarigheid en Mainbarg! Om 21.12 uur appte deze leuke dame, naar later bleek al ruim tien jaar de vriendin van spits Mark Boshove, mij terug in het heden. Of ik de 3e editie van de Polderparty wilde noemen. Het zotte feestje wat ze zaterdag aanstaande organiseren meteen na de streekderby. Vanaf 17.00 uur gaat bijvoorbeeld een Gerwin Gerrits zijn dansmoves laten zien op de geïmproviseerde zwartwitte dansvloer. Wat ik oe brom! Ze hoopte wel dat de roodzwarte vrienden na afloop – wij duzz -, ongeacht de uitslag, wat sapjes blijven nuttigen. Denk het wel, onze jongens spugen niet in het gerstenat uut Enschede. Zanger zwarte Jannes komt zelf nog ff langs misschien wel met zijn vriendin Sylvana, je weet het niet.

In Kloosterhaar kan namelijk alles, doen ze niet moeilijk, is er geen oorlog en tekenen ze altijd de vrede met jou. Mooi volk doar! Om 21.26 uur was de app-conversatie ten einde en sneed het scherpe steakmes gelukkig aan twee kanten. Het fijne stukje ossehaas ging net zo makkelijk in mijn mond als Boshove de goals aan elkaar rijgt. De spits en aanvoerder van Kloosterhaar heeft er reeds zestien in het netje liggen. De fysiotherapeut van de Haere heeft aan zijn loopbaanadviseuse een goeie, hij weet precies hoe de lijntjes lopen in het veld en knalt regelmatig gebaande paden plat. Low and Slow! Waarvan Akte!

De ploeg van de afscheidnemende trainer Helwich Machielsen zag vorige week het vooruitgespeelde duel tegen Banthum jammer genoeg verloren gaan.  Kloosterhaar speelde een dijk van een wedstrijd, dat beaamde ook de schrijvert van het stukkie Banthum proza, maar de scheids gooide een beetje roet in het eten. Te veel zout en te weinig peper….Het kan verkeren… Wij vinden Kloosterhaar terug op een zevende stek, net onder ons. Wel hebben de Polderhoekbewoners al veertien duels gespeeld terwijl wij nog maar 12 wedstrijden op de teller hebben staan. Het verschil in punten is drie in het voordeel van ons, het roodzwarte hart!

Machielsen verkast volgend seizoen naar BlauwWit’66 in Holten. De nieuwe trainer van onze gastheer kan het doen op zijn Gazelle. Tas voorop het stuur. Als Erik twee keer knippert met zijn blauwe ogen is Drenthen al op het sportpark. Een kind van de club keert terug als hoofdtrainer. Op 27 mei 2016 nam de voormalige spits nog afscheid van het eerste elftal samen met Roy Jurgens. Amper twee jaar later mag de 34-jarige Drenthen zich volgend jaar bewijzen met zijn eerste klus als hoofdtrainer. In Kloosterhaar kan namelijk alles en zoiets heet vertrouwen…. Vertrouwen betaalt zich vroeg of laat uit. Kiek maar naar ons eigen cluppie. Niels van ’t Hoog gedijt ook als jonge en enthousiaste trainer….Het giet mooi. In Aadorp haalden wij ondanks het gemis van zeven basisspelers simpel doch eenvoudig gewoon de winst op. Alsof het niks was….

Vorig jaar, 7 oktober 2017, hielden wij die vriend van Marjon gewoon in toom. Patrick had er goed het oog in en anders wist Micheal Zweers Mark B. de weg wel te dwarsbomen…Het kruit van Boshove bleef die middag op het Westerpark kurk- en kurkdroog, met een Frits van Turenhout uitslag (0-0) als resultaat. Maar ja, de geest kan zomaar uit de fles ontsnappen. Vorig seizoen hield Jelle Brinks Kloosterhaar op 1-1. Een korfbaluitslag had eindelijk beter de verhoudingen binnen het veld weer gegeven maar onze dekselse Jelle hield in zijn eentje Mariënberg in de wedstrijd. Kloosterhaar is niet voor niks een walhalla voor mooie keepers, al kijken sommigen noodgedwongen toe vanaf een grote zwartwitte wolk. Tears Are Wasted All The Time!

Ik gok gewoon op een ouderwetse 1-3 zege. Vanwege een weekendje weg is het wedstrijdverslag ditmaal van Bertus Hofsink. Uw razende reporter vertoeft namelijk elders….. Het duel staat onder leiding van de heer Turhan Yildiz en hij fluit om precies half drie voor de aftrap. Veule wille alvast en natuurlijk ontzettend veule succes!  Ik hou de twitterberichten van Zwier Ekkel in de gaten onder het genot van een Skuumkoppe. Had ik verteld dat er zaterdag een feessie was in Kloosternarigheid…..?”

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.