Home / vv avereest wint eenvoudig van vv daarlerveen

vv avereest wint eenvoudig van vv daarlerveen

Voor VVA stond er vanmiddag de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst Daarlerveen op het programma. De uitwedstrijd was gewonnen met 1-4. Ook nu, op voorhand, een wedstrijd waarin verwacht mocht worden dat VVA de punten in Balkbrug zou houden. Wedstrijden als deze waren in het verleden nog weleens lastige obstakels voor de tricolores. Het is ook een feit dat de eerste overwinning voor de mannen uit Daarlerveen iedere week dichterbij komt……

Een opvallend feit is wel dat Daarlerveen de ploeg is die (tot nu toe) de minste tegendoelpunten hoefde te incasseren in de uitwedstrijd bij de (toekomstig) kampioen PH Almelo. Op voorhand was Avereest dus gewaarschuwd.

Onder prima weersomstandigheden gaf scheidsrechter Ekkel om 14.30 uur het signaal om de wedstrijd te beginnen. VV Avereest ging direct op zoek naar de gewenste vroege voorsprong. De mogelijkheden hiervoor waren er ook wel, maar een kopbal van Jurgen Visscher en een schot van Jeroen Dijk ‘kusten’, zo gezegd, de lat boven de prima doelman van Daarlerveen. Avereest bleef zoeken naar een opening in de goed georganiseerde defensie van de roodhemden. In de 20e minuut gaf Jeroen Dijk een prima voorzet die door Jurgen Visscher met het hoofd werd teruggelegd op Yorick Bonen. De inzet van Yorick smoorde in de kluts en de afvallende bal kwam voor de voeten van Leyon Courtz. Leyon plaatste de bal beheerst achter de doelman: 1-0.

Even later een vervelend moment voor Marcel Baas. Hij verdraaide zijn knie en moest het veld verlaten. Niek Kuiper was zijn vervanger. We hopen dat de kwetsuur mee zal vallen voor Marcel.
Avereest bleef de aanval zoeken, maar moest wel alert blijven bij snelle uitvallen van Daarlerveen, waarbij men vooral de snelle linksbuiten zocht. Daarlerveen kreeg dan ook een goede mogelijkheid maar men wist deze niet te verzilveren. In de 30e minuut gaf Bart Koster een heerlijk steekpasje op Jurgen Visscher en Jurgen rondde, oog in oog met de doelman, beheerst af: 2-0.

De fase die daarop volgde kan en mag omschreven worden als rommelig. Avereest ging mee in het tempo van Daarlerveen en dat zijn meestal niet de handigste keuzes.

Na rust bleef Avereest de bovenliggende partij. Daarlerveen liet zich echter wel een aantal keren zien voor het doel van Reinier Zwijns. In de 55e minuut tikte Reinier een inzet keurig uit de hoek en ook de rebound werd prachtig door hem gekeerd. Avereest was nogmaals gewaarschuwd. In de 60e minuut gaf Niek Kuiper een prima voorzet die door de laatste man van Daarlerveen jammerlijk werd gemist. Yorick Bonen was attent en schoot de bal diagonaal binnen: 3-0. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld. Avereest bleef rustig zoeken naar nieuwe mogelijkheden. De onnauwkeurigheid in de passing nam wel toe en dat kwam het spel zeker niet ten goede. In de 80e minuut passeerde Niek Kuiper in één beweging zijn directe tegenstander en ging linea recta het doel van Daarlerveen. De bal verdween met veel gevoel in de linkerbenedenhoek: 4-0. En mooi doelpunt.

De wedstrijd leek als de beroemde nachtkaars uit te gaan. In de 88e minuut werd Leyon Courtz onreglementair (mooi scrabblewoord) gevloerd in het strafschopgebied en de goed leidende scheidsrechter Ekkel kon niet anders dan naar de stip wijzen. Dit soort klusjes zijn wel aan Yorick Bonen besteed. Hij schoot de bal onberispelijk binnen: 5-0. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde en mocht VV Avereest weer 3 punten bijschrijven.

De komende weken staan er voor de formatie van trainer Stef Lamberink een aantal mooie wedstrijden op het programma. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Bruchterveld. De tricolores uit Bruchterveld boekten vandaag een monsterzege ( 9-0 ) op de Blauwwitters uit Borne. De prima ploeg van trainer Keuken lijkt precies op tijd in vorm voor het slot van de competitie. Een altijd lastige tegenstander voor VV Avereest. Het zal een zware opgave worden om de punten ‘aan de Balk’ te houden. Wel een uitdaging en mooi affiche voor volgende week zaterdag. Aanvang 14.30 uur op Sportpark de Balk. We hopen dat velen de mannen van VV Avereest komen aanmoedigen.

 

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.