vrijwilligers vluchtelingenwerk dalfsen krijgen valentijnstaart van d66

  Het vrijwilligerswerk is in het algemeen van grote betekenis voor organisaties en verenigingen. Een samenleving zonder vrijwilligers is inmiddels ondenkbaar. Daarom richt D66 Dalfsen eens per jaar haar schijnwerper op een organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt en een dikke pluim verdiend. Waren dat eerder het Hospice in Dalfsen en de natuurboerderij De Lindehoeve, nu was het de beurt aan de groep vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Nederland.

  In een kort woordje bij de overhandiging door fractielid Praxedis Bouwman werd aangehaald dat de Gemeente Dalfsen onlangs de Vrijwilligers Award behaalde voor de wijze waarop zij vluchtelingen en haar inwoners betrekt bij het uitvoeren van het beleid. “De gemeente, haar inwoners en de betrokken organisaties zetten zich niet alleen uitzonderlijk in voor het creëren van draagvlak binnen hun gemeente, maar hebben ook oog voor de mening en visie van de vluchteling. Daarmee is Dalfsen een groot voorbeeld voor andere gemeenten in Nederland”, aldus de jury.

  Dit succes is mede te danken aan de manier waarop de groep vrijwilligers uit Dalfsen, vluchtelingen helpen hun plaats in onze samenleving te vinden en ervoor te zorgen dat zij volwaardig inwoner van onze gemeente en gemeenschap kunnen zijn. Dit doen zij door te begeleiden, ondersteunen en te helpen bij praktische zaken zoals in taal, in gewoontes en gebruiken, huisvesting, regelzaken en formaliteiten.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.