Home / voorbeschouwing quick 20 marienberg

voorbeschouwing quick 20 marienberg

Tekst: Alfred Dorgelo

De grote Twentse Carnavalsoptocht vond plaatst in Oldenzaal, het feest der zotten. Deze week schrok men op van minderjarigen die met een valse ID-kaart drank probeerde te bemachtigen in de plaatselijke kroegen en haalde notabene de Oldenzaalse brandweer met succes een nuchtere gans van gladde ijs af. Waarvan Akte! Er gebeurt echt van alles daar, wat ik oe brom…

De schrijvert van het mooie stukkie proza op de site van KVV Quick’20 schotelde ons, nou in ieder geval ondergetekende, in het wedstrijdverslag over de gewonnen partij tegen Drienerlo (1-2 winst) een mooi nieuw woord voor: ‘OpDooi’. Dominee Eppe Gremdaat zou zeggen: ‘Kent u die uitdrukking….?’ OpDooi…? 

Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Het is een term uit de wegenbouw, maar werd dus ook gebezigd door de reporter van Quick’20. Wie weet werkt ie doordeweeks wel langs of op de geasfalteerde wegen van Nederland. Het wil zeggen dat het dooiwater niet weg kan zakken door de ondoorlatende bevroren grond. Hierdoor ontstaat er een modderige bovenlaag en wordt de grond onstabiel. De wedstrijd had nooit gespeeld mogen worden wegens deze OpDooi! 

Maar het legde Quick’20 uiteindelijk geen windeieren. Ondanks slordig en nonchalant spel werden de punten gewoon meegenomen uit Enschede. Misschien wel dankzij de OpDooi! 

Quick’20 is er een jaartje tussenuit geweest. Nadat ze kampioen werden van de derde klasse D in het seizoen 2015/2016 bivakkeerden ze een seizoen in 2H. Het werd nog minder dan een onverdeeld succes. De glimlach was vaak niet te genieten op de gezichten van zaterdag Heren 1 van grootmacht Quick’20 die vooral op zondag de pannen van het dak spelen. Ze eindigen roemloos op de laatste plaats, plek nummer veertien. 23 verliesbeurten en 3 gelijke spelen. Daar wil je niet vertoeven, waarvan akte!

Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken, of is dat wat te kort door de Primula-bocht? Jan Exel (familie in Lemele…?) werd opgetrommeld nadat Peter mocht vertrekken en hij kreeg de ploeg weer aan het voetballen. Zaterdag 1 leeft weer, voetbal zit niet meer langer in het verdomhoekje bij Quick’20. Want we spelen toch niet langer meer op een achterafveldje wat je enkel en alleen bereikt door een betonnen vooroorlogse spelerstunnel. Of toch wel…?                             

André Plaggenmarsch….? Dominee Gremdaat zou zeggen: ‘Kent u die beste man….?’ Ik wist al langer waar die dekselse Plaggenmarsch tot toe in staat is. Maar dat hij vorige week vier keer wist te scoren tegen Kloosternarigheid en hij bijna in zijn eentje de ploeg van trainer Helwich Machielsen oprolde had ik ‘m, eerlijk gezegd, ook niet uit de roodzwarte mouw geschud. 

Die Skuumkoppe op het strand van Juliandorp aan Zee smaakte er beslist niet minder om. Bijna 180 kilometer verwijderd van het wonder van de Polderhoek maar via de sociale media zo dichtbij. Plaggenmarsch kwam, zag en overwon maar repte naderhand op nu al historich beeldmateriaal over een teamprestatie en gewoon op de goede plek staan als je er moest staan. Another day at the office. Ruudje W. appte mij snel de foto, even later stond Plaggie grijnzend te lachen op Facebook met vier vingers in de lucht. De duim werd denkbeeldig opgestoken. Hij haalde er zelfs de derde helft bij de Tubantia mee. Mooi man! 

Op papier zijn wij de underdog en moet Quick’20 volgens de voetbalgeleerden het hoogste woord voeren maar wie weet kunnen wij het overwinningsgeluid in Oldenzaal laten verstommen. Met Plaggenmarsch en consorten weet je het maar nooit… Durf te dromen!
Ouderwets gokken wij op een 1-3 zege. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Jan Everlo en hij fluit om 15.00 uur voor het eerst op zijn fluit. Veule wille en succes mannen! 

AD

Lees ook

Berichtgeving omtrent Covid-19

DALFSEN/OMMEN – In verband met de wekelijkse verschijning van de Dalfser Courant en het Ommer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.