Home / video balkbrug neemt afscheid van ouderwetse isoleercel

video balkbrug neemt afscheid van ouderwetse isoleercel

 

“De EBK’s zijn er gekomen vanuit de gedachte dat we patiënten niet langer eenzaam willen opsluiten. Dat is een onmenselijke benadering die niet bijdraagt aan een goed behandelproces”, zegt Maaike Philippi, manager behandeling van Veldzicht.

“Patiënten die tijdelijk geplaatst worden in de EBK zijn vaak gedesoriënteerd en moeten tot rust komen. Het is belangrijk om met ze in contact te blijven, we willen ze zoveel mogelijk eigen regie geven. Dat kan in de EBK en dat is een grote verbetering ten opzichte van de isoleercel waarin de patiënt bijna niets zelf kan doen”. 

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/_CypXMYPb8g”]

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen unaniem lovend over aanpak geëscaleerd feest

DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen schaart zich unaniem achter de manier waarop burgemeester Erica …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.