Home / tweede avond duurzaamheidsdialogen gaat over circulaire economie

tweede avond duurzaamheidsdialogen gaat over circulaire economie

Alles dat gemaakt wordt, draait op wat de aarde ter beschikking heeft. Maar de capaciteit van de planeet kent haar grenzen. Hoe ziet een circulaire economie er in de Gemeente Dalfsen uit?

Heico van der Blonk, Lector Netwerken in een Circulaire Economie en verbonden aan het Windesheim Zwolle, geeft een presentatie over het belang van duurzame productie en hergebruik van lokale grondstoffen. Een historische landschaps-analyse van Dalfsen laat zien hoe de lokale economie vroeger georganiseerd was. In plaats van het exporteren van grondstoffen wordt er gekeken naar manieren om deze stroom terug te brengen zodat de plaatselijke economie meer zelfvoorzienend wordt.

Tijdens deze avond vertellen lokale entrepreneurs over hun circulaire werkwijze, motivatie en toekomstdromen. Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij Dalfsen brouwt bier met ingrediënten uit Hessum. Van Lenthe Groenrecycling transformeert groenafval tot warmte voor gemeenschappelijke ruimtes in Hoonhorst. Kringloop Deuroe Veuroe in Nieuwleusen stimuleert hergebruik van kleding en apparaten, de opbrengsten worden wederom in duurzame projecten van Nieuwleusen Synergie gestoken.

Laat je inspireren en praat mee over de groeimogelijkheden van een circulaire economie in de gemeente Dalfsen. De volgende DuurzaamheidsDialogen vinden plaats op onderstaande data, aanvang 19.30:

7 maart
Over Noaberschap. Het belang van gemeenschapsvorming door Bob Radstake van Stichting Het Levende Dorp en andere lokale initiatieven; Broodfonds, Buurtschap Hessum en Stilstaan bij leven en sterven.

14 maart
Duurzaamheidscafé in gesprek met de politiek. Wat staat er op de verschillende partijprogramma’s over duurzaamheid en welke stappen worden er de komende vier jaar ondernomen? Toegang is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hetlevendedorp.nl.

Lees ook

Het Boek van de Week

We hebben reikhalzend uitgekeken naar dit nieuwste prentenboek van Mark Haayema (zie Boek van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.