Home / succesvolle ruilbeurs sportplaatjes in dalfsen

succesvolle ruilbeurs sportplaatjes in dalfsen

“Het blijkt maar weer de verzamelwoede bij de jeugd is nog lang niet verzadigd. Het was een zeer geslaagde actie”, weet Ronald Kamphuis van de Jumbo. “In 2010 werd gestart met voetbalplaatjes van ASC’62 en SVD. Die actie was een groot succes en de boeken worden nog steeds goed bekeken”, schrijft de ondernemer in zijn voorwoord in het nieuwe boek. “Wij hadden al lang plannen om deze actie te herhalen. Deze keer hebben we vijf spaarboeken met maar liefst twaalf verenigingen.”

Grote bewondering heeft Kamphuis voor de verenigingen. De inzet van deze vrijwilligers was bijzonder groot. Vele leden en teams moesten op de foto en vooral de juiste schrijfwijze van de namen vereiste grote precisie. Niet alleen de kinderen, maar ook diverse ouders werden de afgelopen maanden besmet met de verzamelwoede. Vader van Zuidam bracht samen met enkele andere ouders/buurtkinderen afgelopen weken vele avonden aan de keukentafel door. Hij sorteerde alle plaatjes, legde deze vervolgens op nummer en deed ze in grote bakken. Veel kinderen met lijstjes met ontbrekende nummers in hun boek wist hij op deze manier snel en overzichtelijk te helpen.

Ook Stijn Altena van GBS De Uitleg wist op deze manier zijn boek behoorlijk compleet te krijgen. ”Ik moet nu nog ongeveer twintig stuks. Maar voor sluiting van de ruilbeurs heb ik die nog wel gevonden”, merkt Stijn op. Hij ging snel weer van tafel naar tafel voor de ontbrekende nummers. “Ik heb nog een uur”, weet hij feilloos te melden. Sommige andere kinderen hadden het weer op een andere professionele manier aangepakt. Met behulp van het computerprogramma Excel waren de nummers overzichtelijk in beeld gebracht om zodoende de ontbrekende nummers gemakkelijker te vinden. Vele kinderen verlieten na afloop met een grote glimlach de ruilbeurs en wisten te melden dat alle ontbrekende plaatjes waren gevonden.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.