sc balkbrug trapt na rust het gaspedaal in

  Tekst en foto’s: Willem Lampe

  Dus stapte de eerste selectie van Oranje Zwart in Wanneperveen iets over twaalf in de bus, om af te reizen naar Balkbrug en de krachten te meten met de plaatselijke SC. In het watersportdorp kwamen de ploegen er niet uit, met een 2-2 onbeslist als eindresultaat. Balkbrug moest winnen, om zicht te houden op ‘pole-position’, de bezoekers uit Wanneperveen wisten dat bij winst het gat naar de ploeg van Dik Runherd was gedicht.

  De heenwedstrijd leerde dat Oranje Zwart een energieke krachtploeg is, de routine komt van de gebroeders Kleene, nuttige dertigplussers, met een arbeidsverleden bij hoofdklasser MSC uit Meppel, Jordy van der Vegt is een handige middenvelder en voorin briesen de werkpaarden Tim en Björn Vredenburg, dravend op elke bal, met een arbeidsethos welke de gebroeders Bever uit de Fabeltjeskrant doet verbleken. Een rotploeg om tegen te voetballen, wist ook Runherd, die zijn opponent typeerde als, “hard, maar fair. Daar zul je wat tegenover moeten zetten, want cadeautjes worden niet uitgedeeld.” Maar goed, dat kunstgras, ‘onbekend maakt onbemind’, dicteert het spreekwoord, oftewel: kwam ‘het andere Oranje’ daar mee uit de voeten? 

  Op basis van de 4-2 eindstand ben je geneigd nee te zeggen. Maar Oranje Zwart had geoefend op nepgras, bij het bevriende MSC. En de bezoekers namen brutaal de leiding. Een voor geslingerde vrije trap kreeg van Henk Kleene een lullig zetje mee, waarna er voor Joey Overes niets anders restte dan de trieste gang naar het net. Als nog binnen het eerste half uur Patrick Bloemberg een precisieraket van Glenn Marsman binnenknikt ligt het duel weer open. 1-1 is ook de terechte ruststand. “Het is wel wat anders dan daar”, merkt een thuissupporter op. “In Wanneperveen speelden ze bikkelhard.”

  De thee is als levenselixer voor de equipe van Runherd. Treuzelaars hebben niet eens in de gaten dat pal na de aftrap Balkbrug de leiding neemt. Doelman Danny Nieuwenhuis verkijkt zich op een voorzet van Marsman, die met behulp van wat tegenwind maar zo binnenwaait. Als nauwelijks na de aftrap Lennart Baas niet zelfzuchtig is en maatje Freek Haveman zijn goaltje gunt, wordt dit presentje in dank aanvaard. 3-1, wedstrijd gespeeld. Nou…, misschien nog een goaltje, voor alle zekerheid. Dat gebeurt als Patrick Bloemberg zijn hoef tegen het speeltuig zet. Van grote afstand ploft de bal achter de verbouwereerde Nieuwenhuis tegen de touwen. Mag een vergulde lijst omheen hoor. Nee, de 4-1 blijft niet staan, omdat arbiter Kraaijenvanger binnen de beruchte lijnen de bal tegen een roodwitte arm ziet stuiteren. Na een scherp fluitsignaal en een priemend vingertje mag aanvoerder Jeroen Kleene vanaf elf meter tekenen voor de 4-2 eindstand.

  Stand 4E: Oldeholtpade 11-24, Veno 11-22, Balkbrug 12-22, Wacker 12-21, Steenwijkerwold 14-20, De Blesse 11-19 (+6), Steenwijk 11-19 (+2), Oranje Zwart 12-16, Pesse 9-14 (+10), Ruinen 9-14 (+5), Old Forward 10-13, RKO 14-10, BEW 11-8 en Kraggenburg 11-6.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.