politiek dalfsen gemeentebelangen

  Waar staat jullie partij voor?
  Gemeentebelangen is al 85 jaar dé lokale partij in Dalfsen. Is Gewoon Betrokken en heeft praktische mensen uit alle kernen op de kieslijst staan. Wij staan voor een stabiele en evenwichtige gemeente met een sluitende begroting, lage lasten, een verzorgde openbare ruimte, een goed sociaal domein, omzien naar elkaar en een laagdrempelig en toegankelijk College van B&W. Een gemeente waar het goed wonen, werken en recreëren is.

  Wat maakt jullie partij uniek?
  We zijn een echte lokale partij, hebben geen Haagse beslommeringen en kunnen daardoor het beste voor onze eigen Dalfser inwoners eruit halen. Landelijke partijen hebben vaak strijd met hun eigen achterban, wat dan tegenstrijdig is met het lokale belang in Dalfsen. Goed voorbeeld is het laagvliegen betreffende Lelystad. De landelijke partijen hebben lokaal andere ideeën en krijgen in Den Haag tot nu toe het deksel op de neus.

  Wat willen jullie de komende vier jaar bereiken?
  Vasthouden aan de continuïteit en de trend zoals die de laatste acht jaren in is gezet. Stabiele, evenwichtige en veilige gemeente. Een verzorgde openbare ruimte, verder uitbouwen van een duurzame gemeente, onderzoek naar overkapping van het zwembad in Dalfsen. Onderzoek naar een verhalenwandelpad van het Station naar Dalfsen. Het goed opleveren van de Spil in Nieuwleusen, onderzoek naar een hybrideveld in Hoonhorst. Aanpassing en verfraaiing aan het Kroonplein in Lemelerveld. Genoeg industrieterrein in Lemelerveld en Nieuwleusen. Gratis parkeren behouden en de verkeerssituaties; Rondweg, Vechtdijk, de N340, de N348 en de N377 op de voet blijven volgen, qua verkeersveiligheid en bereikbaarheid achterliggende wegennet. Natuurlijk tegen zo laag mogelijke lasten voor de inwoners.

  Wat had in de afgelopen vier jaar beter gekund?
  Er is veel goed gegaan in de gemeente Dalfsen, er is immers veel bereikt maar burgerparticipatie liet nog wel eens te wensen over. Vroegtijdig de burgers informeren over belangrijke zaken welke spelen in een bepaalde wijk of buurt kan beter.

  Hoe denken jullie over samenwerking met andere partijen?
  De samenwerking tussen de partijen in de gemeente Dalfsen is een ‘goud’ goed, waar iedere gemeente in de regio jaloers op is. We wachten eerst de verkiezingen af, daarna willen we graag de gesprekken aangaan voor een nieuwe coalitievorming. Stabiliteit en een goede samenwerking zijn daarbij van groot belang.

  Wat gaan jullie doen met een onverwacht voordeel van 1 miljoen euro?
  Het zou prima in de algemene reserve kunnen worden onder gebracht om op een later te bepalen tijdstip met beleid uit te geven. Een raadsbreed en goed gedragen voorstel kan dan daarmee mogelijk tot stand komen. Reserve is altijd goed, ‘wat spek op de botten’ kan nooit kwaad, dat geldt ook voor onze gemeente.

  Hoe ziet Dalfsen eruit in 2025?
  Ik hoop energie neutraal zoals we gezamenlijk hebben afgesproken in de gemeenteraad. Dus een duurzame gemeente die zich sterk maakt om deze gemeente op een goede manier door te geven aan ons nageslacht.

  Is er iets wat jullie absoluut nog kwijt willen?
  Ik wil zeker een oproep doen om te gaan stemmen. Maak gebruik van uw kiesrecht, het is een democratisch proces. Dus kom naar de stembus op 21 maart a.s. en laat uw stem gelden, u heeft dit jaar zelfs keuze uit zeven partijen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.