Home / politiek dalfsen cda

politiek dalfsen cda

Betsy Ramerman, lijsttrekker CDA Dalfsen.

1. Waar staat jullie partij voor?

Het CDA vindt dat de gemeente, de overheid, er is voor haar inwoners en bedrijven. Wij gaan voor een politiek en een gemeente die dichter bij haar inwoners staat. Het CDA wil bruisende kernen in de gemeente Dalfsen. De gemeente moet zich als partner opstellen voor haar inwoners, samen maken we de Gemeente.

2. Wat maakt jullie partij uniek?

Alle kernen zijn vertegenwoordigd door kandidaten met verschillende expertises. Je vindt het jongste raadslid op onze lijst en hebben als enige een vrouwelijke lijsttrekker en boegbeeld. Hiermee heeft het CDA Dalfsen herkenbare vertegenwoordigers, met goede ingangen op provinciaal, landelijk en Europees niveau.

3. Wat willen jullie de komende vier jaar bereiken?

Een samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Bruisende kernen, financieel stabiel en maximaal inzetten op verduurzaming, dus nu ook echte stappen zetten. Een gemeente, klaar om door te geven aan onze kinderen. Veilige fietssnelwegen voor school en werkverkeer naar omliggende plaatsen. Juiste balans van ondernemer en omgeving, tussen agrariërs, recreatie en natuur.

4. Wat had in de afgelopen vier jaar beter gekund?

We hadden op het gebied van duurzaamheid graag grotere stappen willen maken, zoals wel gelukt is binnen het Sociaal Domein.

5. Hoe denken jullie over samenwerking met andere partijen?

Het CDA zat ook in de afgelopen jaren aan het stuur in het gemeentehuis. Er is veel tot stand gekomen. Niet alleen door onze eigen CDA-inbreng maar ook door de goede samenwerking met de andere partijen. Om de bereidheid tot samenwerken staat het CDA, als brede partij in het hart van de samenleving, bekend. Samenwerken is nodig, ook in de komende jaren. Het gaat er immers om dat Dalfsen blijft bruisen!

6. Wat gaan jullie doen met een onverwacht voordeel van 1 miljoen euro?

Inzetten voor doelen die jaarlijks juist kosten besparen, om deze besparing dus jaarlijks opnieuw in te kunnen zetten voor onze gemeenschap. Een mooi voorbeeld zou een nieuw hybride voetbalveld in Hoonhorst dan kunnen zijn. Omdat al onze sportcomplexen up to date moeten zijn.

7. Hoe ziet Dalfsen eruit in 2025?

De kulturhusen zijn het bruisende centra van elke kern en vormen de basis van een gemeenschap waarin iedereen meetelt. Andere Gemeenten zijn jaloers op de door ons gemaakte stappen op gebied van duurzaamheid. Op andere beleidsterreinen, zoals financiën, openbare ruimte en veiligheid staan we nog steeds op nummer 1.
De financiële opbrengsten die van grote energieprojecten komen versterken onze gemeenschap.

8. Is er iets wat jullie absoluut nog kwijt willen?

Ga stemmen! Wie niet gaat stemmen, heeft ook geen recht van spreken. Een gemiste kans!

 

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.