ozc overloopt fit boys in openingsfase

  Tekst: Willem Lampe

  Toch geldt op last van de KNVB voor clubs in bezit van een nepmat: vanaf februari is uitwijken naar het kunstgrasveld een verplichting, als het hoofdveld niet bespeelbaar is. OZC versus Fit Boys ging dus door, ondanks het koude weer en de vorst die op het aanpalende eerste veld nog in de grond zat. Het duel was er eentje uit het rechterrijtje van 3D. Zowel de thuisclub als de gasten uit Beilen weten dit seizoen het net maar moeilijk te vinden en zijn met slechts zestien goals voor het minst productief in klasse 3D. Een hoofdrol is dan ook voor geen van beiden weggelegd, met die restrictie dat de fatale streep voor Fit Boys akelig dichterbij is dan voor OZC.

  Dat scoren lastig is bleek niet uit de openingsfase. De geelhemden begonnen overrompelend. Nick Hekman zag een kogel van afstand nog worden gekeerd door doelman Peter-Jan Oosting, maar even later konden de armen in de lucht als Tom Kok een voorzet van Nick Runhart binnen knikt. Even later is het alweer bingo als Tom Simons een domme terugspeelbal van Dirk van Faassen onderschept en met een ‘stiffie’ doelwachter Oosting verslaat. Zo, ‘biltzkrieg’. De thuisclub gaat door en is messcherp. Misschien zo hier en daar wat te scherp en Tom Simons mazzelt met geel wanneer hij natrapt als Wilko Stevens hem onderuit trekt.

  Fit Boys bakt er helemaal niets van. Centrale verdediger Dirk van Faassen sjouwt helemaal naar voren om een corner te nemen, om die vervolgens hopeloos achter het doel te schieten. Armoe troef. Niets van te duchten is dan ook de opinie halverwege. Zelfs de Drentse aanhang schudt meewarig het hoofd. Waardeloos. Er worden zelfs wegwerpgebaren gemaakt als Frank Jansen pal na de hervatting 3-0 laat aantekenen. Fit Boys opereert als een kudde makke schapen. Kan de ploeg van Alex Padding niet wennen aan het spelen op een kunstmat, zeg het maar, het is om je dood te schamen zo slecht.

  Hoe dan ook, met nog een half uur te gaan herpakken de bezoekers uit Beilen zich eindelijk. Invaller Jos Gerding knikt de Derby Star tegen de paal, maar even later is het wel raak. Ramon Schuldink speelt de bal op euh…, ja op wie eigenlijk? Terwijl in de gelederen van de thuisploeg de verdedigers elkaar wat schaapachtig staan aan te loeren, pikt Christiaan Trijbels het leer op en schuift hem langs Schuldink. 3-1, de equipe van Padding begint er in te geloven en stroopt de mouwen op. Aanspeelpunt Ruud Seubring wint plots elk luchtduel en heeft pech dat opnieuw het aluminium een treffer voorkomt. OZC is aan het overleven en vergeet te voetballen. Toch wordt erger voorkomen. Het blijft 3-1 en dat is over het gehele duel gezien een terechte uitslag.

  Stand 3D: Hoogeveen 15-26, Lutten 13-25, Hardenberg ’85 13-23, LTC 14-23, Tonego 14-22, OZC 12-18, ZZVV 13-17, SCD ’83 14-16, Hollandscheveld 10-15, FDS 12-15, SVN ’69 13-14, BSVV 13-12, Fit Boys 12-11 en SCN 10-5.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.