Home / nieuwe expositie in nationaal tinnen figuren museum

nieuwe expositie in nationaal tinnen figuren museum

Vanaf 1870 maakten enkele tingieters nieuwe volplastische loden speelgoedfiguren. De presentatie van deze figuren door de Franse firma C.B.G. Mignot op de wereldtentoonstelling van 1878, in Parijs, werd een sensatie. Kort daarna gingen ook de Duitse firma Georg Heyde & Co en het Engelse Britains loden speelgoedfiguren maken. Vaak met betoverende sprookjesachtige voorstellingen.

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen heeft als doel om het bijzondere erfgoed van de modelfiguur te behouden voor de samenleving. Het museum verzamelt, conserveert en doet onderzoek naar modelfiguren, naar hun makers en naar de (Westerse) geschiedenis die door deze modelfiguren wordt uitgebeeld. Zij doen dat met de enthousiaste inzet van bevlogen vrijwilligers en steun van sponsoren en vrienden.

Van zaterdag 10 maart tot en met zondag 25 maart is het museum in de weekenden te bezoeken. Daarna, vanaf zaterdag 31 maart zijn de deuren dagelijks (behalve ’s maandags) geopend. Dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.