Home / milieueffecten windpark nieuwleusen synergie in dalfsen goed beschreven

milieueffecten windpark nieuwleusen synergie in dalfsen goed beschreven

De onafhankelijke Commissie m.e.r. is bij wet ingesteld en adviseert over de inhoud en de kwaliteit van milieueffectrapporten. Zij stelt voor ieder project een werkgroep samen van onafhankelijke deskundigen. De Commissie schrijft geen milieueffectrapporten, dat doet de initiatiefnemer. Het bevoegd gezag – in dit geval de gemeente Dalfsen – besluit over het project. (zie ook www.commissiemer.nl)

De Coöperatie Nieuwleusen Synergie wil in samenwerking met Westenwind B.V. twee of drie windturbines realiseren aansluitend op de bestaande windparken Nieuwleusen-West / Tolhuislanden.

Voor het hiervoor vast te stellen bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen zijn de milieueffecten onderzocht in een milieueffectrapport. De gemeente Dalfsen heeft de Commissie gevraagd het rapport te toetsen.

In het rapport zijn de milieueffecten van drie verschillende inrichtingsalternatieven onderzocht. Voor alle alternatieven geldt dat voldaan kan worden aan de normen voor geluid en slagschaduw, zij het met maatregelen voor slagschaduw (stilstandvoorziening).

Uit het rapport blijkt dat om aan de wensen van de omgeving tegemoet te komen en om negatieve effecten op vleermuizen te beperken gekozen is voor twee in plaats van drie turbines, die zodanig geplaatst worden dat hinder voor de omgeving zo veel mogelijk beperkt. Met een stilstandvoorziening worden negatieve effecten op vleermuizen verder verminderd.

Lees ook

Vanya winnaar voorleeswedstrijd OBS Heidepark in Lemelerveld

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdagmorgen werd in Kindcentrum Heidepark in Lemelerveld de voorleeswedstrijd voor bassischolieren gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.