meester jan limbeck neemt afscheid als directeur cns ommerkanaal

  Alle ongeveer 70 leerlingen van de school waren aanwezig en hadden speciaal voor meester Jan een lied ingestudeerd, dat met veel passie gezongen werd. Meester Jan Limbeck was er zichtbaar door geëmotioneerd en ook sommige ouders en andere aanwezigen pinkten een traantje weg.

  Ruim 16 jaar is Jan Limbeck verbonden geweest aan CNS Ommerkanaal. Onder zijn bezielende leiding groeide de school, die destijds nog maar nog maar 37 leerlingen had, uit tot een excellente school met 70 leerlingen. “Dat heb ik echt niet alleen gedaan, hoor,” zegt Jan Limbeck bescheiden.

  “Dat hebben we met het hele team, de politiek, het buurthuis, de Stichting Duurzaam Ommerkanaal, de betrokkenheid van de ouders en de hele buurtschap gedaan. We hebben ons geprofileerd als een school waar, als het nodig is, extra zorg voor de leerlingen is, ook voor hoogbegaafde kinderen en waar we de talenten van kinderen zoveel mogelijk laten groeien. Ons project ’talentvol ondernemen’ is daar een voorbeeld van. We hebben een werkplaats, een groentetuin, een kippenhok, een keuken waar leerlingen wekelijks mogen koken en er zijn creatieve lessen. Onze school biedt meer dan alleen taal en rekenen.”

  Hoewel hij nog spreekt over ‘onze’ school, gaat hij de school toch verlaten. Met pijn in het hart, dat wel. “Waarom ik dan toch wegga? Ik wil graag ontdekken en zoeken naar iets nieuws. Maar deze school zal ik nooit vergeten, deze school is nergens mee te vergelijken. Kinderen die op andere scholen tussen wal en schip dreigen te vallen, worden hier opgevangen en van pesten is nauwelijks sprake. Kinderen moeten zich veilig kunnen voelen op school en dat is hier zeker het geval. Ik ga het hechte team en de kinderen missen, zeker weten.”

  Via een vooraf opgenomen videoboodschap had Ko Scheele , die in het buitenland zat, ook nog enkele mooie woorden voor meester Jan. Nadat Jan Limbeck hierop gereageerd had en iedereen bedankt had voor de verrassingen van de hele dag en het cadeau van de leerlingen, werden de kinderen voorzien van limonade met een gebakje met de afbeelding van ‘hun’ meester Jan erop. ’s Avonds kwamen er oud-leerlingen om meester Jan te bedanken. Hij kan terugzien op een geslaagde dag vol verrassingen, cadeaus en goede wensen voor de toekomst. Binnenkort gaat Jan Limbeck als directeur van een integraal kindcentrum aan de slag in Wezep. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend, maar hij zal van goeden huize moeten komen, wil hij net zo’n mooi afscheid krijgen als meester Jan.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.