Home / marienberg naar royale zege in kloosterhaar

marienberg naar royale zege in kloosterhaar

Vooraf werd de wedstrijd echter niet zonder vrees tegemoet gezien. Immers, Kloosterhaar heeft een goed draaiende ploeg met een best wel leuk doelsaldo en een keurige plek in de middenmoot. Het leek er in het eerste kwartier op een goed aangeharkte en zonnige ‘Polderhoek’ dan ook in het geheel niet op dat de score een zo afgetekend verloop zou krijgen. Scheidend trainer Machielsen ( Erik Drenthen volgt hem op) wist zijn jongens in de aanvangsfase goed combinerend richting doel Thijs Altena te sturen en een aantal kansrijke doelpogingen te creëren.
Dat leverde in de 10e minuut al een scrimmage op waarin scheidsrechter Turhan Yildiz een overtreding constateerde. Tot ongenoegen en afgrijzen van alles wat rood-zwart was ging de bal op de stip. Mark Boshove wist met dit buitenkansje wel raad: 1-0.

Daarna ging het roer in hoog tempo om. Met name André Plaggenmars stelde in ca 10 minuten orde op zaken. Na een snelle tegenaanval over links met plaaggeest Erjan Lamberink en de daarop volgende vrije trap kopte Plaggenmars keurig in : 1-1.

Even later werd een corner wederom door Plaggenmars (goed geslapen…) netjes binnen geknikt: 1-2.

Een volgende omschakeling en een goed gecombineerde aanval, weer over links resulteerde in de 1-3. Wederom Plaggenmars, een zuivere hattrick.

De rood-zwart supporters wreven hun ogen uit, zo ook de aanhang van Kloosterhaar. Wat gebéurde hier allemaal .. ? Maar ook de goed spelende Tom de Lange leverde zijn aandeel. Enigszins verdekt opgesteld wist hij keeper Thomas Sieben te verschalken in de korte hoek: 1-4. Het was pas de 27e minuut. Direct daarna wist Mariënberg bijna wéér te scoren maar wist keeper Tieben de schade nog te beperken.

Na rust kwam de wedstrijd niet echt meer tot leven, logisch ook bij zo’n stand. Toch gaven de jongens van Machielsen zich niet direct gewonnen Soms leek het of de 2-4 in de lucht hing, en wist Mariënberg nog een aantal zeer kansrijke momenten onbenut te laten.

Toch was het Rolf Hofsink die met een wonderschone lob in de 70’e minuut de 1-5 op het scorebord zette: de kers op de taart. In die periode had de score voor Niels van ’t Hoog nog verder kunnen uitgroeien. Het valt de ploeg nauwelijks te verwijten.

Wederom André Plaggenmars wist, ondanks alle fysieke aanslagen op lijf en leden met een fraaie schuiver de 4e op zijn naam te schrijven: 1- 6.
Mark Boshove wist met zijn 2e doelpunt nog iets van de eer te reden, maar het was min of meer voor de statistieken.

Marienberg deed uitstekende zaken. Bovendien kon het weer beschikken over een aantal langdurig uitgevallen spelers. Het geeft de ploeg ongetwijfeld weer vertrouwen en de nodige boost.

Volgende week wacht nl. opnieuw een pittige opponent : Quick 20 uit Oldenzaal, een inhaalwedstrijd. En als André Plaggenmars opnieuw z’n dag heeft leert ie ook vast nog wel een goed interview te geven, haha !

Man of the match:
Andre Plaggenmars

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.