marienberg haalt verdienstelijk punt op uit oldenzaal

  Tekst: Alfred Dorgelo

  Op basis van de eerste helft had gastheer Quick’20 minimaal drie keer vaker kunnen scoren, misschien wel moeten scoren. Slechts eenmaal wist men Thijs Altena te passeren, hij bleek een te grote sta-in-de-weg voor de Oldenzaalders die ondanks het gelijke spel (2-2) als verliezers van het veld stapten.

  Het tweede bedrijf was meer in evenwicht al had Quick’20 wel weer de betere kansen. Jammer was wel dat ondanks het feit dat Quick qua kansen recht had op de zege de doelpunten wel (te) gemakkelijk vielen in de haperende defensie van de roodzwarten. Ach ja, je hoort ons achteraf niet klagen. Wederom een waslijst aan blessures en afwezigen en toch een punt meenemen bij de runner-up van deze 3e klasse D.
  De aanwezige trainer Peter Bokma van lijstaanvoerder Oranje Nassau vond het allemaal wel prima. Zij lopen ondanks dat ze zelf niet in actie kwamen verder uit op Oldenzaal.

  De strijd is nog niet gelopen maar ON is wel een flink eind op de goede weg. Het duel werd gespeeld op kunstgras. De OpDooi was nergens te bekennen en het zonnetje maakte dat het aangenaam vertoeven was langs het veld. Mutsen genoeg!

  Het begin was voor de thuisploeg maar bij de eerste mogelijkheid was het wel meteen raak voor de Westerparkbewoners. Henri Hofsink draaide een bal tegendraads de zestien in en André Plaggenmars werd geen strobreed in de weg gelegd en hij kon simpel de 0-1 binnen tikken.

  Quick’20 herstelde snel en Mariënberg moest achteruit met een terechte strafschop als resultaat. Quick miste of beter gezegd Thijs Altena pakte de laag ingeschoten penalty gewoon klemvast.

  Thijs was hierna nog enkele malen de reddende engel. Echter tegen defensief onmachtig verdedigen van zijn collega’s was ook Thijs na een half uur een verslagen man, 1-1.

  Quick bleef komen en verzuimden enkele malen om op voorsprong te komen. Het neusje voor de goal zwierf ergens rond op sportpark Vondersweijde maar niet binnen de lijnen van het kunstgrasveld of Altena lag en stond in de weg.

  Na de onderbreking ontsnapte Mariënberg aan de 2-1 achterstand. Nu was Thijs geklopt maar bracht de deklat redding.
  Het duel kwam meer in evenwicht. Wel hield Quick patent op de betere kansen maar het leek wel of Thijs magneten in zijn handschoenen had, de bal wilde graag rusten op zijn indrukwekkende lichaam.

  Weer pakte het allemaal anders uit. In één van de spaarzame aanvallen ging André Plaggenmars voor het hoogst haalbare, zijn inzet en hartstochtelijkheid werden beloond met een panklare assist voor invaller Patrick Willems die de 1-2 binnenschoot. Misschien niet verdiend, maar who cares…..

  Quick schakelde een tandje bij. Bij de eerste twee pogingen strandde het wederom op Altena…. Maar tien minuten voor tijd, nou ja eigenlijk twintig minuten voor tijd (wisten wij toen nog veel….Scheidsrechter Everlo liet errug lang doorspelen) kwam Quick’20 toch weer langszij.
  Iets te gemakkelijk, de tegenstand was miniem in de aanval die de thuisploeg de gelijkmaker opleverde…..

  Zoals gezegd. Het werd een lange tweede helft die bijna een uur duurde. Quick wilde de drie punten thuishouden maar daar had Mariënberg absoluut geen boodschap aan.

  Een verdienstelijk punt werd keurig, met veel inzet en een uitmuntende Thijs Altena over de streep getrokken. Dik verdiend!
  Volgende week zijn wij gastheer voor koploper Oranja Nassau. Benieuwd of trainer Peter Bokma afgelopen zaterdag wat wijzer is geworden in Oldenzaal.

  (AD)

  Opstelling: Thijs Altena, Henri Hofsink (87. Roy Botter), Michael Zweers, Patrick Drenthen, Roy Doek, Tom de Lange (43. Patrick Willems), Vinnie de Vries (46. Jos Menderink), Niek Noeverman, Rolf Hofsink, André Plaggenmars, Dani van der Veen.

  Man v/d Wedstrijd : Thijs Altena

  Meer foto's