leon adegeest winnaar vechttrofee 2017

    Jaarlijks reikt Vechtdal Marketing de Vechttrofee uit aan personen of organisaties die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt om de naam van het Vechtdal in positieve zin uit te dragen. Kandidaten voor deze prijs worden aangedragen door bewoners en bedrijven in het Vechtdal. Nadat uit alle aanmeldingen een top drie was samengesteld, waren zij ook degenen die uiteindelijk bepaalden wie de prijs won.

    Leon is een belangrijk lobbyist voor het bestrijden van Lelystad Airport. De geluidsberekeningen in de MER, Milieu Effect Rapportage, hebben hernieuwde feiten aan de kaak gesteld bij het Ministerie I&W. Hiermee staat de opening van Vliegveld Lelystad, met de daarbij behorende lange laagvliegroutes, nog steeds ter discussie.

    HoogOverijssel, de actiegroep die landelijk zoveel aandacht en reuring heeft gegenereerd met de actie tegen de lage aan- en uitvliegroutes Lelystad Airport, heeft inmiddels landelijke bekendheid van zowel gedupeerde bewoners, middenstanders en lokale, regionale en landelijke politiek. Hiermee maakt Leon zich bijzonder verdienstelijk voor de rust en ruimte in de toeristische regio Vechtdal Overijssel. In het Vechtdal is immers alle tijd om tot rust te komen en te genieten, dit mag niet verstoord worden door laagvliegroutes.

    De Vechttrofee is dit jaar voor de negende keer uitgereikt.

    Meer foto's