Home / ledenwerfactie pcob in dalfsen

ledenwerfactie pcob in dalfsen

“Vanwege de toenemende vergrijzing zoekt de PCOB jongere senioren, die zich herkennen in de doelstelling van de vereniging en zich graag willen inzetten voor de oudere medemens, maar ook graag de PCOB willen steunen door hun lidmaatschap en zo mogelijk bestuurlijke inzet”, zegt secretaris Wiebe Hindriks.

De PCOB afdeling Dalfsen biedt aan de leden hulp en advies bij het invullen van belasting aangiften en aanvragen van huur- en zorgtoeslagen. Ook ontvangen de leden hulp bij aanvragen voor WMO ondersteuning. Eveneens worden, minimaal vier contactmiddagen per jaar, met een spreker over een interessant onderwerp of actuele informatie over onderwerpen die van belang zijn voor ouderen georganiseerd. Een commissie ‘Lief en leed’ ziet om naar hun leden en getracht zal worden om vereenzaming zoveel mogelijk te voorkomen.

De contributie bedraagt voor een alleenstaande 32 euro per jaar en 50 euro samen met een partner. De kosten van het lidmaatschap zijn voor een belangrijk deel terug te verdienen door verschillende kortingen op verzekeringen, onder andere de zorgverzekering, op vries verse maaltijden aan huis bezorgd door Apetito en andere organisaties.

Het lidmaatschap staat open voor iedereen van 55 jaar en ouder. Men hoeft daarvoor niet aan een kerkgemeenschap verbonden te zijn. De PCOB wil bijdragen aan een stevige positie van senioren in de samenleving. Op landelijk niveau behartigt zij de belangen van de ouderen door politieke onderhandelingen met verschillende ministeries. Op lokaal niveau wordt dat gedaan door contacten met de gemeente op ambtelijk- en politiek niveau. De PCOB richt zich vooral op de terreinen wonen, welzijn en zorg, veiligheid, koopkracht, digitalisering en zingeving.

In Dalfsen vindt binnenkort een ledenwerfactie plaats. Op 8 maart wordt het PCOB Magazine, samen met een flyer met aanmeldingsformulier, huis aan huis verspreid in Dalfsen. Als men lid wil worden kan men zich aanmelden bij de secretaris: Wiebe Hindriks, Wevermarke 14, 7721 KJ Dalfsen.

Lees ook

Kevelaerlof door de Sallandse Broederschap

OMMEN/RAALTE – Op zondag 3 oktober vindt weer het jaarlijkse Kevelaerlof plaats in de basiliek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.