Home / kruising varsenerweg krijgt verkeerslichten

kruising varsenerweg krijgt verkeerslichten

De gemeente Ommen maakte zich, samen met Plaatselijk Belang Varsen, zorgen over de veiligheid van het overstekende langzaam verkeer en de bereikbaarheid voor landbouwverkeer in de toekomstige situatie. Beide pleitten het afgelopen jaar voor een ongelijkvloerse oversteek. In een goede samenwerking zijn de provincie en gemeente tot de conclusie gekomen dat een ongelijkvloerse oversteek nu niet realistisch is.

Gezamenlijk is gekozen voor het aanpassen van de oversteek en er verkeerslichten te plaatsen. Deze maken deel uit van het herziene Provinciaal Inpassingplan dat de afgelopen zomer ter inzage heeft gelegen. Naar verwachting nemen Provinciale Staten in april 2018 een besluit over het herziene Provinciaal Inpassingsplan.

Maatregelen
De aanpassingen aan de N340 zijn onderdeel van het provinciale project Vechtdal Verbinding. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de provinciale wegen N340/N48 Zwolle-Ommen en N377 Lichtmis-Slagharen heeft de provincie Overijssel een pakket aan maatregelen ontwikkeld. De aanbesteding voor de uitvoering van de werkzaamheden gaan dit voorjaar van start.

Meer informatie over het project Vechtdal Verbinding is te vinden op www.overijssel.nl/vechtdalverbinding.

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.