karin borstkanker ik 17

  Maandag 27 november
  Mijn man haalt me op van het werk en om iets voor half elf zien we dat er een uitloop is van twintig minuten, dat begint goed.. We worden opgehaald door de chirurg en ze kijkt me vriendelijk aan. Ik weet dat dat niks betekent, maar toch. Ze geeft meteen aan dat er niets aan de hand is en dat de MRI-uitslagen er goed uitzien. Dat is geweldig natuurlijk!

  Ik zeg haar dat ik toch een erg naar gevoel heb overgehouden aan ons vorige (telefoon)gesprek en dat begrijpt ze. Ze zegt dat deze foto’s er hetzelfde uitzien en dat er zelfs minder te zien is als de vorige keer. Het nare van MRI-foto’s is dat er vaak meer op te zien lijkt, dan daadwerkelijk het geval is.

  Ze vraagt of ik tevreden ben met de prothese. Nou, tevreden.. er zit een knik in, hij voelt toch wel wat hard aan. Ze vraagt of ze mag kijken en natuurlijk mag dat. Ze beaamt wat ik zei over de knik en geeft aan dat de plastisch chirurg daar misschien wat aan kan doen. Dat ga ik vragen!

  We besluiten in april een mammografie te doen (dat is toch echt een goede manier om ook voorstadium te zien) en ik kan nu dus een afspraak maken met de plastisch chirurg voor het liften van de linkerborst. We lopen direct door naar de afdeling plastische chirurgie en ik krijg eerst een belafspraak op 5 december ’s middags.

  Dinsdag 5 december
  Tegen kwart over vijf word ik gebeld door de plastisch chirurg. Ik vertel hem dat de MRI goed was en dat ik door kan voor de volgende stap. Hij had het ook gezien, zegt hij. Hij vraagt hoe de prothese bevalt en ik antwoord dat hij op zich aardig bevalt, maar dat er wel een knip in zit en vraag of dit nog anders kan. Hij zegt dat hij me op de lijst gaat zetten voor de lift-operatie, maar dat het verstandig is in de tussentijd een afspraak te maken. Dat is prima.

  Even later word ik gebeld en wordt er een afspraak gemaakt op 8 februari om 14.30 uur.

  Donderdag 8 februari
  Vandaag word ik om half drie verwacht in het ziekenhuis bij de plastisch chirurg. De wachtkamer zit alweer vol, dus dat betekent weinig goeds voor de wachttijd. Na een half uur (valt mee) kan ik meelopen. Hij vraagt of ik al een datum van de operatie weet en ik geef aan van niet. Hij loopt naar achter en zegt dat de datum net bekend is: 26 maart. Mooi!

  Hij kijkt naar de prothese en beaamt dat er een lelijke knik in zit. Hij kan die verhelpen maar of dat zo mooi is, is de vraag… Ik geef aan dat ik het dan prima vind zo en dat het misschien ook een ander gezicht zal zijn wanneer de andere borst gelift is en er een tepel op zit.

  Op het laatst zeg ik dat ik het haast niet durf te vragen, maar of hij ook een aantal moedervlekjes kan weghalen bovenaan mijn buik. Natuurlijk kan dat; ik mag ze zelf omcirkelen op de dag van de operatie en dan halt hij ze weg. Yes! Ik heb er toch best een aantal zitten en heb ze nooit mooi gevonden.

  Tenslotte vraag hij of ik al een afspraak heb gemaakt voor het pre-operatieve onderzoek. Nee, dat heb ik niet.

  Maandag 12 februari
  Ik krijg een herinneringsmail dat ik een afspraak moet maken voor een pre-operatief onderzoek. Ik bel meteen maar en kan er 1 maart ’s ochtends terecht.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.