karin borstkanker ik 15

  Donderdag 19 oktober
  Ik zit heerlijk buiten in het zonnetje en ik bedenk me opeens weer dat ik bij de plek waar de drain zat een bobbeltje voelde eerder die week. Ik voel weer en hij zit er nog. Hij is duidelijk voelbaar en ik krijg weer visioenen van zoveel maanden geleden.. Mijn man zegt ook dat ik voor de zekerheid de Mammapoli moet bellen en dat doe ik. De assistente geeft aan dat het prima mogelijk is dat het door de drain komt en dat ik het plekje gewoon op de controle-afspraak van dinsdag moet laten zien.

  Dinsdag 24 oktober
  Om 15 uur heb ik een afspraak. Iets voor drie meld ik me via de zuil en neem plaats in de overvolle wachtruimte. Ik denk dat het gigantisch lang gaat duren dus pak mijn werktelefoon erbij, maar net als ik bezig ben met een mail wordt mijn naam omgeroepen. Van schrik laat ik de telefoon vallen en zeg dat ik ervan schrik dat ik op tijd geroepen word. De assistente moet lachen en neemt me mee naar de kamer. Even later komt dezelfde arts als die mij hielp op de spoedeisende hulp naar me toe. Ze bekijkt de bult en schrikt als ze die ziet. Ze geeft aan dat ze toch overweegt te gaan snijden.

  De borst ziet er goed uit, geeft ze aan en ze zegt dat ze de plastisch chirurg die mij geopereerd heeft erbij gaat halen. Die heeft dezelfde mening over de bult en ik mag kiezen: of een aparte afspraak op donderdag of even wachten tot na haar spreekuur. Ik kies voor het laatste (dan ben ik er maar meteen van af). Ik laat ook het bobbeltje beneden de drain voelen en ze begrijpen dat ik me er zorgen over maak. Voor de zekerheid kan ik een afspraak voor een echo maken.

  Omdat ik toch nog drie kwartier moet wachten besluit ik eerst de afspraak voor de echo te laten maken aan de balie en daarna om een collega te bellen die uitslag heeft gekregen van een CT-scan. Aan dat laatste kom ik helemaal niet toe, want ze komt me in operatieschort etc. ophalen. Ze heeft nog een gaatje in het schema kunnen vinden, dus hoef ik niet zo lang te wachten!

  Ik stel me voor aan twee dames die haar assisteren. Ze gaat de bobbel eerst ontsmetten. Dan volgen er een paar flinke injecties en ze complimenteert me dat ik zo stoer ben en geen kik geef. Tja, het alternatief (voelen hoe ze snijdt) lijkt me 100 x erger… Dan begint ze te snijden; het vocht en bloed spuit gewoon uit de wond en ze zit onder 😉 Ze haalt behoorlijk wat gestold bloed uit de wond, dat ik mag zien. Dan mag de assistente de wond hechten. Dat is een rare gewaarwording; bij kennis zijn en zien dat je gehecht wordt.

  Gelukkig is de druk ervanaf en ik loop het ziekenhuis uit naar mijn auto.

  ’s Avonds werkt de verdoving niet meer en voel ik pijn opkomen. Ik trakteer mezelf op melatonine, diclophenac en morfine, maar slapen doe ik niet. Mijn jongste zoon is met vrienden naar Amsterdam geweest en om twee uur vraag ik mijn man of hij hem wel heeft thuis horen komen. Hij geeft aan van niet en ik loop naar boven, open zijn slaapkamerdeur en zie een leeg bed… verdikke, waar hangt hij uit? Ik slaap natuurlijk niet en de tijd kruipt voorbij. Af en toe voel ik me wat high van de morfine (niet vervelend).

  Om half vijf ben ik het zat en ga weer naar boven. Zijn slaapkamerdeur staat open en ik zie hem dwars in bed liggen… huh? Ik ben toch al die tijd wakker geweest, is ie in de tussentijd in bed gaan liggen?

  ’s Ochtends sta ik op en vraag me oprecht af of hij nu inderdaad pas na tweeën thuis was of dat ik spoken heb gezien? Omdat hij erg lang uitslaapt kan ik het hem pas later vragen en hij geeft aan dat hij om half twaalf al thuis was en inderdaad om twee uur al lang in bed lag.. dan realiseer ik me dat ik behoorlijk gedrogeerd ben geweest of een giga zichtprobleem heb haha.

  Karin
  Dalfsen

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.