ilona lagas fatsoen

  Mijn kinderen hebben bloot gestaan aan hetzelfde regime. Toen ze al lang uitgevlogen waren zei mijn dochter een keer; “Mam ik zie zo vaak iemand iets op straat gooien! Ben blij dat je ons hebt aangeleerd dat je dat gewoon niet doet!” Gewoon niet doen. Laat dat eens op je inwerken. Waarom zit dit zinnetje niet meer in het basispakket opvoeden. Of denken veel ouders dat het wel door de school wordt opgepakt?

  “Fatsoen moet je doen”, ook zo’n dooddoener die steeds vaker alleen voor de ander geldt. Kijk maar eens in het verkeer. Laat eens iemand voorgaan, ga even aan de kant als je op een buitenweg rijdt en er komt een grote tractor langs. Jazeker zij kunnen ook door de berm, maar rijden die dan wel kapot. Een stilstaande auto richt veel minder schade aan.

  Even weer terug naar het afval. Veel gemeenten hebben een initiatief gesteund om statiegeld voor blikjes en kleine plastic flesjes weer in te voeren. Wat een raar idee. Een ingewikkeld systeem in het leven roepen om mensen financieel te prikkelen geen rommel achter te laten. Alsof de rommel niet meer is. Plastic zakken, frisdrankpakken, lege snoep en chipszakken, ga zo maar door. Een wandelrondje bij ons in de Vinkenbuurt levert al een flinke voorraad rotzooi op.

  Komt nog bij dat velen het te veel moeite zullen vinden om de blikjes mee naar huis te nemen en nemen de opslag voor lief. Leer het gewoon weer aan de kinderen en spreek elkaar er op aan. Komt nog bij dat veel afval dat in het buitengebied weggegooid wordt in de weilanden terecht komt en daarmee in het voer voor de koeien. Vraag maar eens aan de boeren hoeveel dierenleed dat geeft.

  Ilona Lagas-Meijer MDR
  Wethouder gemeente Ommen

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.