il cocodrillo cante zingt op landgoed vilsteren

  Het Enschedese ensemble staat onder leiding van Jeanet Bosch en wordt op de piano begeleid door Inge Lulofs. Het concert begint om 15.00 uur in de Willibrorduskerk en de entree is €10,-. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

  Tijdens het concert van vocaal ensemble Il Cocodrillo Cante krijgt u een flinke portie verschillende emoties over u heen. Teksten met grote woorden en extreme gevoelens. Helse nachten, genade, wanhoop en dan weer troost wisselen elkaar af in stukken van o.a. Fauré, Duruflé en de Nederlandse componist Daan Manneke. De blijde constatering dat harmonieus zingen tot eendracht leidt is dan ook een verademing. Grimmig wordt het weer met 3 liederen uit Poulencs Soir de Neige uit 1944 waarin duisternis en dood te horen zijn. Pas bij een lied van Grieg, gezongen door sopraan Christina Bode, breekt de zon door. Het recept voor vrede zingt dit ensemble op muziek van de Letse componist Peteris Vasks: uiteindelijk leidt liefde tot dienstbaarheid en de vrucht daarvan is vrede.

  Vocaal ensemble Il Cocodrillo Cante werd in 1990 als een octet opgericht, maar is inmiddels uitgegroeid tot een kamerkoor van goed geschoolde zangers. Sinds 1991 leidt Jeanet Bosch het ensemble met grote passie en betrokkenheid die ertoe leidt dat de lat hoog ligt. Zij streeft ernaar om afwisselende en uitdagende programma’s te brengen. Het repertoire behelst uiteenlopende muziek van de Middeleeuwen tot en met de 21ste eeuw. Voor meer info over koor en dirigent zie www.cocodrillo.nl

  Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

  Kijk voor meer informatie op www.landgoedvilsteren.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.