Home / historische vereniging nijluusn van vrogger zet zich in voor gedichtenroute

historische vereniging nijluusn van vrogger zet zich in voor gedichtenroute

Inwoners van Nieuwleusen en de gemeente Dalfsen die zich betrokken voelen bij Nieuwleusen als groene woonkern tussen Reest en Vechtdal, worden opgeroepen een gedicht te schrijven over een van Nieuwleusens ‘pareltjes’. Denk daarbij aan gebouwen, gebeurtenissen, huizen en plekken in de natuurlijke omgeving, die een rol spelen in de beleving van de cultuurhistorie van het dorp.

Amateur- of beroepsdichter, jong en oud, geboren en/of getogen in Nieuwleusen of juist een nieuwkomer in het dorp: iedereen kan meedoen. Kies voor de plek die jou aanspreekt, waarmee je een band hebt en die je onder de aandacht van een groter publiek wilt brengen. Inzenden kan tot 15 april via info@palthehof.nl of per post: Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger, Westeinde 3, 7711 CH Nieuwleusen.

Uit de inzendingen kiest een ter zake deskundige jury twaalf gedichten die samen in de Nieuwleusense gedichtenroute worden opgenomen. De gekozen gedichten worden, voorzien van foto’s, gepubliceerd in een boekwerkje of als losse kaarten uitgegeven en digitaal op de site van Museum Palthehof en andere media gepubliceerd. De uitslag van de jury vindt plaats op zaterdag 5 mei, in de Week van de Amateurkunst. Op Hemelvaartsdag kan de Gedichtenroute als Wakkere Wandeling gewandeld worden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Gees Bartels, bereikbaar via: voorzitter@palthehof.nl en 0529 482012 of 06 16546709. De historische vereniging wordt bijgestaan door een werkgroep, bestaande uit: Klaske Bakker, Petra Willems, Maaike Büchner, Hendrik Jan Huzen en Jaap Hadders.

Lees ook

Fietstocht van Saam Welzijn vanuit Dalfsen

DALFSEN – Saam Welzijn in Dalfsen houdt op dinsdag 27 juli weer een fietstocht. Vertrek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.