Home / henny en jannes kuik dragen de wildzang over

henny en jannes kuik dragen de wildzang over

Tekst: Willem Lampe

“Eenvoudig is het niet om alles wat je hebt opgebouwd over te dragen, maar het is goed zo. Straks hebben we meer vrije tijd. Tijd voor elkaar en de tijd aan onszelf, zonder de zorg om de zaak. Het contact met de klanten en het keukenwerk ga ik missen, de administratie beslist niet.” Jannes trekt een gezicht dat boekdelen spreekt. Duidelijk is dat hij liever een zigeunerschnitzel bereidt, dan aan het goochelen is met de boekhouding. Nog even, dan is hij van het cijferwerk af. Hij kan het missen als kiespijn.

Wat waren ze jong, in de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw. De Wildzang stond al een half jaar leeg, nadat het Chinese restaurant dat er in zetelde ermee kapte. Met zijn Henny zette Jannes de schouders er onder. De Wildzang bloeide op en werd een begrip. Een uitvalsbasis om te gaan klootschieten of een stuk fietsen, met eerst een kop koffie in de gedichtentuin. Al bij binnenkomst wordt Jannes zijn nevenfunctie duidelijk. Naast kok is hij stadsdichter. Al jaren. Het is beslist geen decemberachtige rijmelarij dat uit zijn brein rolt, maar pure woordkunst. Het lijkt er op dat zijn erfenis lastig is in te vullen. De lat ligt hoog. Maar terug naar De Wildzang. Het duo beleefde geweldige tijden met het organiseren van spooktochten. “Die jongens die voor spook speelden in het bos bleven dikwijls nazitten. Een gezellige tijd was dat. Het houdt je jong van geest.”

“We hebben twee dochters, maar die hebben geen interesse om de zaak over te nemen”, vult Henny aan. Via de makelaar kwamen Alex en Melanie Huits uit Hattemerbroek op het spoor van De Wildzang. “Mooie omgeving, goede locatie en nadat we gingen kijken waren we verkocht”, meldt Alex. “We gaan een tijdje meelopen met Jannes en Henny en stukje bij beetje de zaak overnemen. Zeker willen we een eigen stempel drukken, fietsers en wandelaars bedienen en de openingstijden verruimen. We zijn jong en staan te popelen.” Wat volgens de nieuwe uitbater Alex voorop moet staan ligt in het verlengde van waar De Wildzang om bekend staat, goed gastheerschap, gekoppeld aan een voortreffelijk bord eten voor een eerlijke prijs.

Zie www.wildzang.nl

Lees ook

Gemeente Dalfsen peilt interesse voor glasvezelaansluiting

DALFSEN – Voor 650 huishoudens in Nieuwleusen komt er alsnog een kans op een glasvezelaansluiting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.