hardenberg 85 rekent af met wind kou kunstsprieten en ozc

  Tekst/foto: Willem Lampe

  Afgelasting lag vanwege de kou voor de hand, want het is afzien voor de toeschouwers, die van het vertoonde ook al geen verhoging kregen. In 3D gaan de bezoekers uit de klepperstad best wel aardig, hoewel de eigen aanhang kritische noten laten horen. “We laten het te veel liggen tegen de kleintjes”, of, “we zijn niet constant genoeg om bovenin mee te doen.”

  Tegen OZC heeft de ploeg van trainer Marco Hollak een van die betere dagen. In de openingsfase laat Chiel Jansen of Lorkeers zich te veel naar buiten drijven en geeft doelman Rob Schuldink de kans zich te onderscheiden. Tot grote opluchting van Frank Jansen die dit buitenkansje inleidde met een te korte terugspeelbal. De thuisclub komt in het stuk niet voor, tot Niels Jansen pal voor de thee de Derby Star steekt op Tom Simons. De piepjonge ‘winger’ krijgt te maken met de uit zijn kist stormende Ramon Tijs en prikt het leer naast de voor OZC verkeerde kant van de paal. Zonde, hoor je de thuissporters bijna denken, maar nu eerst opwarmen in het clubhuis. “Nee joh, 0-0 toch?” “Niks daarvan 0-1.” Het was maar zo een tweegesprek dat kon worden opgevangen gedurende de pauze. In blessuretijd vond Roy Meijerink eindelijk een gaatje. Op basis van het vertoonde spel terecht, maar o, o, o, wat weer een ongelukkig moment.

  Na de thee hetzelfde beeld. Een makkelijk voetballend en vlot combinerend Hardenberg ’85, terwijl OZC de harten maar niet kan verwarmen. Als de topschutter van 3D Noord zich eindelijk laat zien is het meteen fataal. De versnelling gaat er op en weg is Rick Broek, die vrij voor Schuldink geen fout maakt. Hoewel OZC als onderliggende partij geen moment de illusie wekt er in te geloven, vindt de ploeg van trainer Pascal Weteringe de aansluiting. Vanuit een vrije trap waait het balletje precies voor de voeten van Frank Jansen. Over het hoofd gezien of niet, maakt niet uit, dit buitenskansje laat de spits van de thuisclub zich niet ontnemen. 1-2, wie weet is dit net het meevallertje dat OZC moed geeft. Het geloof terug?

  Maak je maar geen illusies moet Broek gedacht hebben. De ‘Torjäger’ duikt vanuit het niets op, om zich na het balletje achter Schuldink te hebben gestoken, te laten bejubelen. De brigade van Weteringe geeft het op. Althans zo komt het over langs de kant. Hardenberg hoeft niet meer zo nodig, terwijl OZC de bezoekers op geen enkele manier geen pijn kan doen. Ballen waaien uit, solo’s mislukken, net als combinaties en ondertussen zakt het zonnetje en wordt het kouder en kouder. De meeste toeschouwers geven het al vroeg op, nee, dit wordt ‘m niet. Op naar een troostbiertje. De 1-3 blijft staan, tot ook arbiter Smeenk het mooi vindt. “Niet best, maar dikverdiend”, mompelt een supporter uit de klepperstad bibberend, Zijn ultrakorte analyse was de spijker op zijn kop.

  Stand 3D: Lutten 14-28, Hoogeveen 15-26 (+24), Hardenberg ’85 15-26 (+15), LTC 15-26 (+12), Tonego 14-22, SCD ’83 15-19, Hollandscheveld 12-18, OZC 14-18, ZZVV 14-17, FDS 12-15, SVN ’69 13-14, BSVV 13-12, Fit Boys 12-11 en SCN 10-5.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.