Home / han noten helpt arbeidsgehandicapten in jacht op werk

han noten helpt arbeidsgehandicapten in jacht op werk

Dat meldt RTV Oost.

De Start Foundation is een landelijk project en opgericht om mensen met een beperking aan werk te helpen. Voorzitter Noten: “Werk is belangrijk voor mensen. Het biedt structuur en geeft het gevoel dat je ertoe doet.”

Mensen met een beperking kunnen zich aanmelden op maakerwerkvan.nu, maar dat is geen sollicitatie- of vacaturesite. Het is een platform waar werkgever en -nemer met elkaar in contact moeten komen en zo het potentieel van de arbeidsgehandicapten beter te benut kan worden.

Omslag maken
Bedrijven moeten door het project in gesprek gaan met mensen met een arbeidshandicap. Noten: “Werkgevers zoeken een ideale werknemer voor hun klus, maar moeten anders gaan denken. Ze moeten iemand die graag wil werken productief proberen te maken. Ben ik bereid om die omslag te maken?”

In Nederland wonen minstens 1,7 miljoen mensen met een beperking. Daaronder vallen bijvoorbeeld de blinden, doven of mensen in een rolstoel. En ook mensen met dyslexie, taalproblemen, autisme of een chronische ziekte hebben vaak een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.