gemeente dalfsen lanceert app voor gemeenteraadsverkiezingen

  Romantiek
  Daarnaast biedt de app ook wat ‘romantiek in de politiek’. De app-gebruiker kan namelijk op (politieke) date met zijn of haar favoriete kandidaat-raadslid. Het enige wat hij daarvoor hoeft te doen is te klikken op de kandidaat van zijn keuze en kort te motiveren waarom hij graag met die kandidaat op ‘date’ zou willen. Uiteraard kleeft er wel een politiek tintje aan de date, want naast een etentje krijgen de ‘winnaars’ van de date ook een uitnodiging om een raadsvergadering bij te wonen.

  [youtube url=”https://www.youtube.com/embed/4YxAy_g9_6o”]

  Stellingen
  De app biedt ook de mogelijkheid om te reageren op 3 stellingen. Deze stellingen maken onderdeel uit van het verkiezingsdebat op 8 maart in Lemelerveld. Daar worden de uitkomsten van de stellingen gepresenteerd.

  De app is vanaf woensdag 28 februari te downloaden in de appstore van Apple en de Playstore van Google. Dalfsen kiest! is een campagne van de gemeente Dalfsen in aanloop naar de verkiezingen. Met Dalfsen kiest! wil de gemeente de zichtbaarheid van de gemeenteraadsverkiezingen vergroten en de opkomst daardoor bevorderen. Naast een app heeft Dalfsen kiest! ook een eigen website, namelijk www.dalfsenkiest.nl Op die website staat ook alle informatie rondom de verkiezingen.

  Activiteiten
  Ook wordt in het kader van Dalfsen kiest! een aantal activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een verkiezingsdebat in Lemelerveld op 8 maart, dat wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang Lemelerveld en de gemeente Dalfsen. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Zaal Reimink in Lemelerveld.

  Op 9 maart organiseert Jong! Dalfsen samen met Saam, Plaatselijk Belang Nieuwleusen en de Ondernemersvereniging Nieuwleusen een pubquiz in het Witte Peerd in Nieuwleusen. Deze avond begint om 20.30 uur. De pubquiz staat uiteraard (een beetje) in het teken van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, maar ook komen leuke wetenswaardigheden over Nieuwleusen aan de orde.

  Op woensdagavond 21 maart, als de stembureaus zijn gesloten en de stemmen worden geteld, is het tijd voor het ‘Feest van de democratie’ oftewel: de uitslagenavond. In het gemeentehuis in Dalfsen is iedereen van harte welkom om onder het genot van een hapje, drankje, live-muziek de uitslagen te volgen van de verkiezingen in Dalfsen.

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.