Home / fruitbomen enten bij de koppel

fruitbomen enten bij de koppel

Heeft u altijd al uw eigen, te oude vruchtdragende fruitboom willen vermeerderen? Zaterdag 3 maart kan deze wens in vervulling gaan. Belangstellenden zijn welkom van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De zeer ervaren mensen van de Noordelijke Pomologische vereniging staan voor u klaar om voor u een ent te maken. Voor het laten vergroeien van de ent met de onderstam is het cruciaal dat de groeilagen van beide precies op elkaar aansluiten. De groeilaag is een slechts enkele cellen dik laagje tussen het hout en de bast. De pomologen zijn hier zeer bedreven in! U kunt zelf meegebracht enthout van uw oude fruitboom laten enten op deze middag. Daarnaast is er een ruim assortiment oude appel-, peren- en pruimenrassen, waaruit u een keuze kunt maken.

Wanneer u zelf enthout meeneemt naar De Koppel om te laten enten, let er dan op dat het 1-jarig hout is dat vorig jaar is gegroeid. Dus hout dat aan het eind van de takken is gegroeid of bovenin de boom of gewoon een waterlot. Onderstammen en entmateriaal zijn ruim aanwezig. Meer informatie over enten op www.pomoloog.com

Deze informatieve entmiddag vindt plaats bij De Koppel aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: di. t/m vr. van 13.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur.
De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.

 

Lees ook

‘Lenteblommen’ toont aan dat lente niet alleen bij de jeugd hoort

OMMEN – Sinds afgelopen donderdag hangt er een bijzonder schilderij, genaamd ‘De Lenteblommen’ bij Brasserie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.