Home / chauffeurs gevraagd voor nieuw project automaatje

chauffeurs gevraagd voor nieuw project automaatje

Henk Coree en Ivonne Saueressig, die zich hard maken voor project AutoMaatje

Foto/Tekst: Gea Slotman

Ivonne Saueressig, sociaal cultureel werker bij WijZ Welzijn Ommen en coördinator van het nieuwe project in Ommen legt uit: “Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. Met AutoMaatje kunnen we daar iets aan doen. AutoMaatje is een vervoersservice waarbij plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, van A naar B brengen. Nadat mensen zijn aangemeld als deelnemer, kunnen ze (minimaal 2 werkdagen van tevoren) een rit aanvragen bij AutoMaatje. Bijvoorbeeld voor tandarts, dokter of ziekenhuis bezoek, naar de fysiotherapeut, op familiebezoek of om boodschappen te doen. Na aanmelding koppelt de planner, een vrijwilliger, een beschikbare chauffeur aan de deelnemer. Chauffeurs krijgen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer van de deelnemer, op basis van de gereden kilometers.”

Het sociale aspect is bij AutoMaatje minstens zo belangrijk als de vervoersvraag. Vorig jaar is AutoMaatje in ruim dertig gemeenten gestart waaronder in buurgemeente Dalfsen. Daar leert de ervaring dat er onderweg leuke gesprekken ontstaan en dat chauffeurs vaak meer doen dan alleen iemand vervoeren. Even een tas met boodschappen naar binnen dragen of even mee het ziekenhuis in. AutoMaatje brengt mensen met elkaar in contact. Ivonne: “De chauffeurs zijn allemaal vrijwilligers die iets voor een plaatsgenoot willen doen. Voor Automaatje in Ommen zijn we op zoek naar (minimaal) 15 chauffeurs. Voor chauffeurs van AutoMaatje geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar. Een eigen auto met minimaal WA verzekering, een inzittenden verzekering en een geldig VOG zijn een vereiste.”

Op 2 februari jl heeft ANWB AutoMaatje de publieksprijs van de landelijke Vrijwilligersprijzen gewonnen. Een mooie opsteker voor iedereen die zich inzet voor AutoMaatje.

Wilt u AutoMaatje worden of wilt u gebruik maken van AutoMaatje? Neem contact op met Ivonne Saueressig, 06-39345740 of mail naar i.saueressig@wijz.nu 

 

Lees ook

Lampie

Zóóó, het gaat gebeuren! Lang genoeg gewacht. Niks krantje lezen. Na een straf ontbijt met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.