Home / cda uit waardering voor vrijwilligers palliatieve terminale ondersteuning met trofee

cda uit waardering voor vrijwilligers palliatieve terminale ondersteuning met trofee

De vrijwilligers van de Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal zijn er voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en in de laatste fase van hun leven niet zonder aanvullende ondersteuning thuis kunnen sterven. De vrijwilligers ontzien door hun aanwezigheid overdag of ’s nachts de familieleden van de patiënt. “De aanvragen zijn enorm toegenomen’, legt coördinator Truida van der Veen uit. De Stichting werkt op dit moment in een gebied van Dalfsen tot en met Gramsbergen met tien vrijwilligers en is dan ook naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Blij zijn de vrijwilligers met de “Oog voor elkaar-trofee”. “Het is een geweldige waardering voor onze vrijwilligers”, aldus Truida van der Veen. Het CDA reikt sinds de verkiezingen vier jaar geleden elk jaar een trofee uit. De eerste trofee was voor het Gehandicaptenvoetbal (2014), het jaar daarna was de trofee voor de Mantelzorgadviesraad en de mantelzorgen (2015) en de laatst uitgereikte trofee was voor het Samen Sterk-team (2016). De trofee voor de Stichting Palliatieve Terminale Ondersteuning Vechtdal is gemaakt door kunstenaar Ale Overwijk uit Ommen.

Lees ook

Gemeente Hardenberg is op zoek naar jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.