Home / cda dalfsen bezorgt over asbest

cda dalfsen bezorgt over asbest

Alle daken saneren
Het CDA Dalfsen vindt dat de asbestdaken gesaneerd moeten worden. Bert Ruitenberg, nummer 2 op de lijst van het CDA, vindt: “we moeten ons wel beseffen dat het om een gezamenlijke opgave gaat. Het CDA Dalfsen wil daarom onderzoeken of eigenaren betere ondersteuning kunnen krijgen. Het vervangen van het dak kost vaak duizenden euro’s. Daarnaast zijn er extra kosten voor inventarisaties en procedures. En na het vernieuwen van het dak neemt de waarde toe en moet er meer onroerende zaak belasting worden betaald”.

Ook landelijk CDA inzetten
Het CDA Dalfsen wil nagaan of het mogelijk is dat via kortingen op onroerende zaak belastingen het investeren in duurzaamheid, dus ook asbestsanering, beloond kan worden. Ook zal het CDA Dalfsen via de CDA woordvoerder in Den Haag het signaal afgeven dat er ten aanzien van de landelijke subsidie meer zekerheid moet zijn. En ook zullen er kritische vragen worden gesteld over de procedures en veelheid aan regels.

Lokale ondernemers

Het CDA Dalfsen hecht er veel waarde aan om de uitdaging gezamenlijk aan te gaan, ook met ervaren en betrokken lokale ondernemers zodat eigenaren en ondernemers er niet alleen voor staan.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.