Home / byzantijns mannenkoor friesland geeft concert in vilsteren

byzantijns mannenkoor friesland geeft concert in vilsteren

Opnieuw is er een Byzantijns koor te horen in Vilsteren. Dit keer is het Byzantijns Mannenkoor Friesland uit Drachten te gast op het landgoed. Het koor werd opgericht in 2004 en telt 24 enthousiaste leden, allen afkomstig uit de drie noordelijke provincies. Sinds 2007 staat dit koor onder leiding van Nana Tchikhinashvili.

Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Russisch-orthodoxe kerkmuziek en volksmuziek uit Oost-Europese landen. Voor een belangrijk deel is dit repertoire uniek door de keuze van de dirigente. Zij is afkomstig uit Georgië en heeft haar cultuur meegenomen naar Nederland en overgebracht aan het koor. Onder leiding van Nana is het mannenkoor uitgegroeid tot een koor van bijzondere klasse. Het koor wordt veel geprezen om zijn unieke klankkleur en beheerste zang. Voor meer informatie over het koor zie www.bmfdrachten.nl

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren (www.landgoedvilsteren.nl). Voorafgaand aan het concert kunt u een wandeling maken over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.