Home / buitenruimte kulturhus de spil kost 2 6 miljoen euro

buitenruimte kulturhus de spil kost 2 6 miljoen euro

Het plan voor de buitenruimte is ontworpen door landschapsarchitecten. In december werd het al aan de raad gepresenteerd, maar kon nog niets over het kostenplaatje vermeld worden. “Men was enthousiast over het ontwerp!”, aldus wethouder Van Leeuwen. Over het toch wel forse bedrag zegt hij: ‘Dan heb je wel wat!”

Volgens Van Leeuwen kosten vooral de maatregelen op het gebied van duurzaamheid veel geld (200.000 euro), maar ook bijvoorbeeld de riolering (175.000 euro) en de aanleg van een parkeerterrein. Ook wordt er nog een kunstwerk geplaatst, daarover neemt de stuurgroep een beslissing. Voor het totaal benodigde bedrag worden verschillende potjes aangesproken.

“Het is een investering die we heel bewust hebben gedaan, omdat die zo waardevol is voor Nieuwleusen! Het is een belangrijke aanwinst voor de toekomstbestendigheid van Nieuwleusen. Een vitaal centrum is belangrijk voor het dorp en door het middengebied deze impuls te geven verbinden we de noord en zuidkant van het dorp met elkaar”, legt de wethouder uit. “We zijn ook blij dat het Agnieten College meedoet in de Spil, die school boekt hele goede resultaten. Komend jaar telt de school 232 leerlingen!”

Partijen die van De Spil gebruik gaan maken zijn verder onder andere het Agnieten College, Landstede Welzijn en Landstede Kinderopvang, de bibliotheek, Nieuwleusen Synergie, Doomijn, Volleybalvereniging Flash, sporthal De Schakel, SMON Welzijn en basisschool De Tweemaster.

De Spil bereikt in februari het hoogste punt, daar zal uiteraard nog even bij stilgestaan worden. “De bouw loopt momenteel vijf weken achter op schema, omdat er wat mis is gegaan met de spanten. Er wordt nog bekeken of die achterstand met een paar weken kan worden ingehaald. De geplande datum voor de ingebruikname is 1 september ,zodat ook de sporters tijdig gebruik kunnen maken van het gebouw.

Lees ook

Start herinrichting voorplein gemeentehuis Dalfsen

DALFSEN – NTP B.V. is met de ondertekening van de bouwteamovereenkomst officieel de aannemer die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.