blind lunchen in trefkoele

  Screenshot Suleima Luciano uit Zwolle bij RTV Oost

  Een blinde lunch, wat houdt dat in? Suleima Luciano van Bartiméus Sonneheerdt legt uit: “Alle gasten gaan geblinddoekt aan tafel, of met een speciale bril waardoor ze geen volledig zicht hebben. Zo kun je zelf ervaren hoe het is om te leven met een visuele beperking.” Voorafgaand aan de lunch zal Suleima ook vertellen over haar eigen leven. “Ik ben sinds mijn geboorte ernstig slechtziend en heb nu nog maar vijf procent zicht. Maar mijn motto is ‘ga erop uit, je kunt vaak meer dan je denkt’. Over wat er wordt geserveerd tijdens de lunch zeg ik nog niets, dat maakt de ervaring nog verrassender en intenser. Ik kan al wel verklappen dat we bij het dessert een wedstrijd blind proeven houden.”

  Waar gaat het geld naartoe? De opbrengst van de lunch besteedt Bartiméus Sonneheerdt aan beter onderwijs voor blinde en slechtziende kinderen. Suleima: “In regulier lesmateriaal wordt veel gewerkt met afbeeldingen, maar daar hebben blinde en slechtziende kinderen niets aan. Wij zetten ons in om aangepaste lesmiddelen mogelijk te maken, zoals voelbare prentenboeken, voeltekeningen en educatieve modellen die werken met geluid. Het is heel belangrijk dat we hierin investeren. Want doen we dat niet, dan raken deze kinderen achterop in onze snel veranderende samenleving. We zijn daarom heel blij met de actie van Trefkoele Plus!”

  Meer informatie en reserveren De kosten voor de blinde lunch op 21 februari bedragen € 7,50 per persoon. Hiervan gaat € 5,00 naar Bartiméus Sonneheerdt. De lezing begint om half 11 in de panoramazaal, aansluitend is de lunch. aanmelden kan op de website van Trefkoele Plus: www.trefkoeleplus.nl

  Meer foto's

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.